Monica Dascălu şi Daniel Niţoiu – Predare de ştafetă la Ştirile PRO TV

De: Cătălina Matei / 03.08.2009, 00:00
Monica Dascălu şi Daniel Niţoiu - Predare de ştafetă la Ştirile PRO TV
Monica Dascălu predă ştafeta Ştirilor Pro Tv de la ora 13.00 de luni pînă vineri lui Daniel Niţoiu, proaspăt transferat de la Sport.ro. După ce şi-a făcut ”încălzirea” la Ştirile PRO TV, transmiţînd din mijlocul evenimentelor, Daniel intră în platou din 3 august şi speră să fie o gazdă la fel de bună ca Monica, care va prezenta în continuare Ştirile PRO TV de la ora 17.00.


Monica Dascălu
O experienţă de aproape 12 ani

– Cît timp ai prezentat Ştirile PRO TV de la ora 13.00 şi de la 17.00?
Sînt aproape 12 ani de cînd am venit la Ştirile PRO TV Bucureşti. Am început cu Ştirile PRO TV de la ora 17.00 şi am continuat cu cele de la ora 13.00, însă, de-a lungul anilor, am avut norocul să experimentez mai multe jurnale şi, implicit, să mă adaptez la programe şi formate de ştiri cît mai variate. Acest lucru m-a format cu adevărat şi m-a făcut să înţeleg că am nevoie de cît mai mul­te experienţe profesionale pentru a evolua în carieră şi pentru a fi mai bună în tot ce fac.

– Ai predat ştafeta Ştirilor de la ora 13.00 lui Da­niel Niţoiu. Ce sfaturi i-ai dat colegului tău?
Daniel este un om de televiziune care ştie exact ce are de făcut, este un om extrem de muncitor şi pasionat de ceea ce face. De asemenea, pot spune că este un profesionist care inspiră în primul rînd seriozitate şi impli­care, fie că este pe teren, fie că este la pupitrul ştirilor. Îi urez să aibă încre­de­re în el la fel ca pînă acum!

– Care este secretul unui buletin de ştiri de succes: carisma prezentatorului sau subiectele ştirilor?
E nevoie, în primul rînd, de fidelizarea publicului prin mate­ria­le credibile, cu un conţinut informativ clar, prezentate obiectiv. Nu cred că cele două se pot exclude; subiectul prezentat este foarte important, dar şi modul în care îţi este prezentată o informaţie conteaza la fel de mult.


Ştiri şi divertisment

– Cît de tare ţi s-a schimbat viaţa de cînd eşti la PRO TV?
Viaţa mea profesională a cunoscut o evoluţie graduală şi am învăţat de-a lungul anilor de la cei mai buni colegi din re­dacţia de ştiri că performanţa şi respectul faţă de oameni stau la baza oricărei reuşite. La fel se întîmplă şi în ceea ce priveşte viaţa mea personală, unde evoluţia se reflectă într-o maturizare afectivă şi o siguranţă mai mare atunci cînd e vorba de ceea ce simt. Evit să-mi expun viaţa personală, deoarece, de cele mai multe ori, speculaţiile din presa mon­denă nu sînt adevărate, de exemplu, contrar celor scrise în presa mondenă, eu nu am fost cerută în căsătorie nicio­dată şi nu mă mărit acum.

– La PRO TV Internaţional prezinţi o emisiune de divertisment. Ai încerca postura şi la PRO TV?
Emisiunea ”Weekend cu Monica Dascălu” este o emisiune complexă, care are şi aspecte de informare, dar şi de diver­tisment, aşa că pot spune că această emisiune informează românii de peste hotare, dar reuşeşte şi să-i ţină cu zîm­be­tul pe buze. Cu siguranţă că aş încerca această postură şi la PRO TV.

– Unde vei pleca anul acesta în vacanţă?
Voi merge la bunicii mei din Bistriţa Năsăud şi la Tîrgu Mu­reş. Avînd în vedere faptul că vacanţa mea va fi la sfîrşi­tul lunii august, încă nu am căutat o destinaţie de relaxare.

Daniel Niţoiu
Transferul anului!

– Cum a fost ”transferul” de la Sport.ro la PRO TV?
Cel mai greu mi-a fost să-mi iau rămas bun de la colegii, de la prietenii, de la echipa Sport.ro, pentru care voi avea în­tot­deauna respect. Acum am înţeles prin ce trece un ju­că­tor cînd se transferă la altă echipă. Îmi sînt dragi, pentru că m-au primit în mijlocul lor, au fost alături de mine, m-au în­văţat multe lucruri. Aveam un nod în gît cînd am ieşit pe uşa redacţiei şi am simţit că parcă îi părăsesc, deşi nu ple­cam decît cu patru etaje mai jos.

– Ai transmis mult de pe teren. Care a fost cel mai greu subiect de care te-ai ocupat?
Cred că la capitolul ăsta mai am de învăţat. Colegii mai ex­perimentaţi mă ajută cu multe sfaturi preţioase şi sper ca, într-o zi, să fiu la fel de bun cum este Cătălin Radu Tănase. Cel mai greu subiect de pînă acum a fost cazul fetiţei din Călăraşi, care a căzut într-un puţ adînc de 10 metri. Cred că atunci am înţeles cel mai bine cît de grea e meseria asta şi cît de puternic trebuie să fii în astfel de situaţii. Nu am fost deloc mulţumit şi am plecat foarte mîhnit acasă, mai ales pentru că fetiţa nu a supravieţuit.

– Dar cel mai palpitant reportaj pe care l-ai fă­cut?
Încă mai aştept cel mai palpitant reportaj, nu am cu ce să mă laud acum. Însă pot să vă povestesc despre reportajul la care am fost alături de George Buhnici. El avea într-o zi filmare la autostrada Bucureşti – Braşov şi l-am rugat să mă ia cu el, ca să fur meserie (să nu îi spuneţi!). Am filmat autostrada în construcţie din elicopter şi a fost pentru pri­ma dată în viaţa mea cînd am zburat. M-am bucurat ca un copil. Mulţumesc, George!

– Cît de repede te-ai acomodat cu pupitrul Ştiri­lor de la ora 13.00?
Postura este aceeaşi pe care o aveam şi la Sport.ro, însă lucrurile diferă foarte mult. Încă mai am foarte multe de în­văţat, pentru că, dacă la Sport.ro trebuie să ştii tot ce mişcă în sport, aici trebuie să ştii tot ce mişcă în toate do­meniile. Oricum, am urmărit-o cu atenţie pe Monica şi to­tul e mult mai uşor cînd există cineva care să îţi arate şi să te îndrume.

– A existat vreo ceremonie de ”predare a şta­fe­tei”?
La şedinţa foto dedicată cititorilor revistei PRO TV Ma­ga­zin, am simţit că mi se predă ştafeta, dar parcă era o ştafe­tă care cîntărea o tonă. De ce? Pentru că e o res­pon­sa­bi­li­tate mare şi sper să fiu o gazdă bună aşa cum este Monica.

Ghid de relaxare

– Ce faci în timpul liber?
Îmi place să mă plimb în parc, pe jos sau cu rolele cu iubita mea. Cea mai bună metodă de a te relaxa e să nu te stre­sezi niciodată. Eu, dacă sînt stresat, încerc să găsesc liniştea, adică să nu aud nici un zgomot şi să nu mă mai gîndesc la nimic. Ştiu, pare ciudat, dar funcţionează. Însă mi se în­tîm­plă foarte rar să fiu stresat.

– Şi ce se întîmplă cu… starea civilă?
Păi, deocamdată, nu m-a cerut nimeni de bărbat. Dar nu cred că e cazul la 23 de ani. Am tot timpul să mă însor, asta… dacă o găsesc şi pe ”ea”. Cred că va fi destul de greu la capitolul ăsta, pentru că timp liber şi viaţă perso­nală nu prea există. Să nu credeţi că mă plîng, îmi place viaţa mea exact aşa cum e. Fac această meserie cu drag, pentru că îmi place şi, pînă la urmă, orice succes cere şi un sacrificiu, nu?!