Monica Ghiurco, inspirată de Sean Penn

De: Nicoleta Nicolae / 24.11.2012, 08:00
Monica Ghiurco, inspirată de Sean Penn
Monica Ghiurco vă recomandă, pentru această seară, un film cu un subiect controversat, în care evoluează unul dintre actorii ei preferaţi.

„Admir personalitatea lui Sean Penn, care îmbină în mod fericit cariera artistică ajunsă la maturitate cu cea de activist politic neobosit, renumit în afara platourilor de filmare pentru implicarea în cauze umanitare. Iar protagonistul filmului este tot un politician, cred că rolul îi vine mănuşă… Şi, dacă tot suntem în plin sezon electoral, ce poate fi mai reconfortant decât un film despre dreptul de a alege şi de a fi ales în cel mai democratic sistem politic, cel american?… Poate ne dă de gândit”.

Milk – Preţul curajului

Harvey Milk este ales în 1977 membru într-un consiliu orăşenesc american. Nimic neobişnuit, s-ar putea spune, numai că, Harvey Milk este primul politician gay. Pentru conservatoarea populaţie din provincia americană, acest lucru este de neacceptat. După o campanie care a pus pe jar întregul oraş, dar şi după câteva decizii favorabile comunităţii gay, Milk stârneşte furia şi resentimentele unui alt membru al consiliului. Două premii Oscar, în 2009, pentru cel mai bun actor, Sean Penn, şi cel mai bun scenariu.

sâmbătă, 23.10, TVR 1
TO: Milk
R: Gus Van Sant
Cu: Sean Penn, Emile Hirsch, Josh Brolin, Diego Luna, James Franco, Alison Pill, Victor Garber, Denis O’Hare, Joseph Cross