Monica Ghiurco îşi răsfaţă soţul cu prăjituri

De: Cătălina Matei / 24.05.2010, 00:00
Monica Ghiurco îşi răsfaţă soţul cu prăjituri
Deşi nu se consideră o bucătăreasă desăvârşită, Monica este specialistă în prăjituri şi, de câte ori are ocazia, îşi răsfaţă soţul cu diverse delicatese. Iar atunci când ajunge târziu acasă, partenerul de viaţă este cel care are grijă de meniul vedetei.

„Prima serioasă a fost prin clasa a 9-a: o
prăjitură foarte arătoasă, dar destul de complicat de făcut. Mi-a
luat ceva timp, ca de prima oară, dar apoi am fost foarte mândră de
reuşită, pe care o repet, de regulă, de Sărbători. Nu pot spune că
gătitul e o pasiune pentru mine, e cel mult o îndeletnicire plăcută
pentru momentele mai libere”, povesteşte Monica. Din frigiderul
vedetei nu lipsesc niciodată fructele, legumele şi iaurtul. Şi are
parte de un soţ care nu este mofturos: „E bărbatul ideal. Am noroc
că nu e deloc pretenţios, se mulţumeşte cu ce îi prepar eu. De cele
mai multe ori, când mă întorc seara de la serviciu, el este cel
care mă aşteaptă cu ceva gătit”. Astfel, prezentatoarea „Orei de
ştiri” de la TVR 2 îşi răsfaţă soţul cu prăjituri. Specialitatea
casei este „Sarah Bernard”.

Prăjitură Sarah Bernard

6 albuşuri se bat spumă cu 400 gr zahăr şi un plic de zahăr
vanilat, iar la urmă se adaugă 200 gr nucă măcinată. Se lasă să
stea o jumătate de oră. Se tapetează tava cu făină, după ce a fost
unsă cu untură. Se pun pe tavă, cu linguriţa, grămezi de spumă, la
distanţă de 2 cm unele de altele. Se coc la foc potrivit. Se ung
câte două cu cremă de cacao, la exterior rămânând partea plată a
bezelelor. Crema se prepară din 6 gălbenuşuri care se freacă cu 250
gr de zahăr, se adaugă 2 linguri de făină, 50 gr cacao, 100 gr
cafea fiartă sau apă simplă. Se fierbe pe abur. Când s-a răcit, se
adaugă 200-250 gr de unt frecat spumă. Perechile de bezele lipite
cu cremă se rostogolesc apoi prin nuca măcinată. Poftă bună!