Montarea bulinelor rosii pe cladiri

Apropo.ro / 31.05.2007, 10:04
Montarea bulinelor rosii pe cladiri
In sectorul 2 al Capitalei echipele primariei au inceput montarea bulinelor rosii pe cladirile ce se incadreaza in Clasa I de risc seismic. In decursul zilei de ieri echipele primariei au montat bilnele rosii pe blocurile de pe strada pictor Ion Andreescu numerele


In sectorul 2 al Capitalei echipele primariei au inceput montarea bulinelor rosii pe cladirile ce se incadreaza in Clasa I de risc seismic.

In decursul zilei de ieri echipele primariei au montat bilnele rosii pe blocurile de pe strada pictor Ion Andreescu numerele 5, 24 si 26 A din zona centrala, dupa care au anuntat ca vor trece la blocurile din strada Arcului numerele 4 si 26 din zona bulevardului Carol I.

Pe baza informatiilor furnizate de Primaria Municipiului Bucuresti, Directia Investitii, Serviciul Consolidari, Primaria Sectorului 2 are în evidenta un numar de 113 blocuri care au fost expertizate si au fost încadrate în Clasa I de risc seismic. Pe toate aceste imobile vor fi montate, în zilele urmatoare, buline rosii care sa ateste faptul ca exista riscul sa se prabuseasca la un cutremur de minimum 6 grade pe scara Richter.

Potrivit legislatiei în vigoare, bulinele rosii montate de Primaria Sectorului 2 vor avea diametrul de 60 de centimetri si scrisul alb pe fond rosu. Pe bulina va fi mentionat textul „Cladire expertizata tehnic încadrata în Clasa I de risc seismic”.

Bulinele vor fi montate la intrarea principala a imobilului la înaltimea de trei sau patru metri în functie de posibilitatile tehnice pentru a nu fi demontate de diverse persoane.