Montuga

Apropo.ro / 17.11.2008, 00:00
Montuga
Pe piaţa muzicală a intrat puternic o nouă formaţie. Montuga înseamnă Mika Moupondo şi Mihai Ristea, iar “Sofia” este primul lor single. Cele 15 piese de pe album debordează de optimism, iar pop-dance-ul clasic e colorat inteligent cu diferite influenţe din zona muzicii de club şi soul.

Fiul unui căutător de diamante…

Mika Moupondo s-a născut în România şi, pînă la 6 ani, a locuit în Galaţi. Apoi, a ajuns în Congo. Artistul face parte dintr-o înstărită familie congoleză, în care muzica a fost dintotdeauna modul de exprimare a emoţiilor. De la mama sa, pictoriţă de profesie, Mika a moştenit simţul artistic şi ambiţia, iar de la tatăl lui, căutător de diamante în Angola, talentul şi spiritul de aventură.

Pînă acum, Mika a străbătut lumea în lung şi-n lat. Din Congo a plecat în Franţa, unde a cîntat în baruri şi a susţinut concerte timp de cîţiva ani. Apoi, a luat calea Statelor Unite, unde a frecventat baruri în care se cîntă muzică soul şi R’n’B. La scurtă vreme însă, a renunţat la tot şi a revenit în România ca să urmeze cursurile Facultăţii de management financiar-bancar.

După terminarea studiilor, în timp ce colinda lumea alături de tatăl său, Mika a primit o ofertă din partea unui impresar din Franţa şi şi-a reluat activitatea muzicală la Paris. Acum, vrea să urmeze masteratul în ţară şi, alături de cel mai bun prieten al lui, să aibă succes cu trupa Montuga.

…şi fanul lui Michael Jackson

Celălalt membru al trupei, Mihai, a învăţat să danseze de la 3 ani pe muzica lui Michael Jackson. În timpul gimnaziului, şi-a format o trupă de breakdance, iar spre sfîrşitul clasei a VIII-a a intrat pentru prima oară într-un studio de înregistrări. De atunci, a început să îşi strîngă bani ca să îşi facă propriul studio muzical.

De multă vreme, compune piese pentru diverşi artişti din România. Mika şi Mihai sînt prieteni din copilărie şi, cu primul album sub numele de Montuga, vor să ofere tinerilor cele mai bune lecţii de optimism.

Şi tu poţi s-o găseşti pe Sofia la Paris.
Gratis!

În capitala iubirii, Paris, chiar fanii trupei Montuga pot s-o gă­sească pe Sofia, fata din videoclip, dar doar dacă vor cumpăra albu­mul. Con­cursul se desfăşoară între 4 noiem­brie 2008 şi 25 ianuarie 2009, iar tragerea la sorţi va avea loc pe 2 februarie 2009. Cauţi seria ho­logramei de pe album şi te înscrii la concurs completînd formularul din interio­rul albu­mului. Premiul, în valoare de 1000 de euro, constă într-o excursie pentru două per­soane la Paris, în cea mai romantică perioadă a anului: 13 – 15 februarie 2009.