Monumentul ”La Fluturi”, amplasat în Parcul Kiseleff din Capitală

De: Carmen Ulian / 10.11.2014, 11:00
Monumentul ''La Fluturi'', amplasat în Parcul Kiseleff din Capitală
În Parcul Kiseleff din București va fi amplasat monumentul artistului Ioan Nemțoi intitulat ''La Fluturi''.

Monumentul ”La Fluturi” se va regăsi în zona lacului din Parcul Kiseleff. Opera de artă îi aparține artistului plastic Ioan Nemțoi ce va fi remunerat cu aproximativ 1,53 milioane de euro pentru munca sa.

Conceptul creației artistice este rezultatul unui concurs de soluții organizat de Direcția de Cultură a Municipiului București.

„Opera de artă «La Fluturi» va fi de culoare roșie și va avea o greutate de 7-8 tone. Opera va fi realizată din metal. Această lucrare de artă plastică are formă neregulată, spațială, cu aspectul unui fluture cu aripile deschise”, a declarat Primăria Sectorului 1.

Ioan Nemțoi, în vârstă de 50 de ani, a expus lucrări în întreaga lume. Multe dintre lucrările sale au fost achiziționate de nume importante, pentru colecții private. Printre aceștia se numără Vladmir Putin, regele Harald al Norvegiei, principesa Margareta a României și mulți alții.

De asemenea, Ioan Nemțoi a decorat cu lucrări din sticlă și McLaren Technology Center, clădirea care adăpostește sediul și fabrica echipei de Formula 1 McLaren, de la Woking (Marea Britanie).