Morandi reloaded

Apropo.ro / 05.06.2006, 13:58
Morandi reloaded
Marius poate mai mult La fix un an de la apariția primului lor album, Morandi vin cu un nou material: "Mindfields". Și, deși au promis un CD pe care stilurile muzicale sunt mult mai simple decât pe primul, noi ținem sa-i contrazicem. Albumul, care numara 20

Marius poate mai mult

La fix un an de la apariția primului lor album, Morandi vin cu un nou material: „Mindfields”. Și, deși au promis un CD pe care stilurile muzicale sunt mult mai simple decât pe primul, noi ținem sa-i contrazicem. Albumul, care numara 20 de melodii, începe în forța cu piesa „Mindfields”. Ceva în stil Mano, cu efecte scoțiene și cu o vioara ce curge într-un ritm aproape amețitor.

Pe acest material baieții recurg cam la aceleași efecte pe care le-am auzit și pe „Reverse”, dar exista unele melodii lucrate de profesioniști, cu orchestrații de zile mari, cum rar întâlnim pe vreun album produs în România. Din pacate, comercialul și simplitatea au un succes enorm înca, iar Morandi a trebuit sa se „conformeze” acestui fapt și sa creeze un album plin de efecte tip „Beijo” sau „Love Me”. Printre piesele care au mers pe acest drum se numara „A la lujeba”, „Falling asleep”, „Fill me up inside” sau „Come Home”.

Mai mult, nici Marius n-a scapat de efectele orientale pe care le-a folosit din plin pe „Mikala”, o piesa vesela, unduitoare, cu voci de fetițe prelucrate în stil Cartoon. Una dintre bucațile mișto de pe acest material este de departe „Still waiting for your love”. Aduce puțin cu ce am auzit și pe primul, cu toate acestea, ne face sa ne amintim de hiturile tari ale perioadei ’95-2000. Iar Alexandra Ungureanu da foarte bine. O mare surpriza este Monica Anghel, pe singura piesa mai rock a albumului, „Rock’n’roll my baby”. Va vine sa credeți ca o suprindem bagând multe „fuck-uri” și dorind sa „arda”? Noua nu ne-a prea venit!

Cea mai comerciala, dar și ciudata piesa este de departe „A la lujeba”. Seamana mult cu „Beijo”, dar are ceva numai al ei, care provoaca, ar putea fi un hit în cluburi.

Un slow de mare clasa, în stilul Boyz II Men, este „Crazy world”. Daca aveți chef de niște lacrimi varsate în timp ce va uitați pe geam la o ploaie sanatoasa de vara, atunci mergeți pe aceasta alegere. Ca și pe primul album avem parte și de doua piese instrumental-ambinetale, „Ocean’s vibe chill out” și „Sun light”.

Verdict

În mare, este un album bun, iar Marius dovedește ca poate mult mai mult decât se credea. Pretențioșii ar putea gasi deranjante unele scapari.

Tags: