Morariu isi revine

Apropo.ro / 17.12.2001, 10:17
Morariu isi revine
Starea de sanatate a jucatoarei americane de tenis Corina Morariu, de origine romana, care a fost diagnosticata, in luna mai, cu o forma rara de leucemie, s-a ameliorat Potrivit revistei citate, ultimele examene medicale la care a fost supusa Morariu indicau faptul ca boala este in


Starea de sanatate a jucatoarei americane de tenis Corina Morariu, de origine romana, care a fost diagnosticata, in luna mai, cu o forma rara de leucemie, s-a ameliorat

Potrivit revistei citate, ultimele examene medicale la care a fost supusa Morariu indicau faptul ca boala este in „aparenta regresie”. Sportiva de origine romana, in virsta de 23 de ani, care a fost spitalizata, in mai multe rinduri, pentru sedinte de chimioterapie, a fost externata de curind si va urma un tratament medicamentos. „In plus, Morariu a aflat ca, in cazul unei recidive, fratele ei, Mircea, este donatorul cel mai potrivit pentru un transplant de maduva osoasa”, a notat „Sports Illustrated”.

Conform publicatiei americane, Morariu a declarat ca a fost surprinsa de gesturile de solidaritate facute pentru ea si de sprijinul care i-a fost acordat, dupa ce s-a aflat ca sufera de cancer. „Toata lumea ii cunoaste pe jucatorii de pe primele pozitii ale clasamentului mondial. Dar mi-am dat seama ca, atunci cind ai cancer, ceilalti sint alaturi de tine, fie ca esti faimos, fie ca nu. Eu, care nu ocupam o pozitie fruntasa in ierarhia WTA si nu jucam mereu in prezenta a numerosi fani, nu mi-as fi imaginat nicodata ca voi primi urari de sanatate din partea atitor persoane. Am fost pur si simplu coplesita”, a spus jucatoarea americana de origine romana, citata de „Sports illustrated”.

Revista mentionata adauga ca Morariu a primit mesaje de incurajare atit din partea unor jucatoare cu care este prietena, precum Lindsay Davenport, Lisa Raymond, Rennae Stubbs si Kim Po-Messerli, cit si de la jucatoare cu care nu avea relatii apropiate – Anna Kurnikova, Jennifer Capriati si surorile Williams.

„Imi displaceau, in ce priveste tenisul, numeroasele urcusuri si coborisuri. Daca invingi, esti fericit si viata e minunata, daca pierzi, esti la pamint. Dupa ce am trecut prin ce am trecut, sa pierzi un meci de tenis nu mi se mai pare sfirsitul lumii”, a afirmat Morariu, potrivit publicatiei americane.

Corina Morariu s-a nascut pe data de 26 ianuarie 1978, la Detroit, si locuieste la Boca Raton, in Florida. A debutat in circuitul profesionist in anul 1997 si a cistigat pina in prezent peste un milion de dolari din tenis.

In anul 1999, a cistigat, alaturi de Lindsay Davenport, proba de dublu a turneului de la Wimbledon, iar in 2001 a reusit sa-si adjudece, impreuna cu Ellis Ferreira, titlul la dublu-mixt in turneul Australian Open. Are in palmares 12 titluri WTA la dublu si unul singur la simplu, Bol Ladies Open, cucerit in 1999.
Sursa:www.mediafax.ro