Mormântul unui vampir, descoperit în Polonia

De: Gabriela Voicu / 18.07.2013, 13:30
Mormântul unui vampir, descoperit în Polonia
Arheologii din Polonia cred că au descoperit mormântul unui vampir lângă Gilwice, un oraș din sudul țării.

Arheologii din Polonia cred că au descoperit mormântul unui vampir lângă Gilwice, un oraș din sudul țării. Scheletele au fost găsite cu capetele detașate și plasate între picioare – un ritual practicat pentru ca morții să nu învie.

Lângă rămășițe nu au fost găsite bijuterii sau alte obiecte care ar fi indicat o înmormântare tradițională. Astfel de ritualuri erau de obicei practicate de slavi, în perioada în care Creștinismul a fost adoptat de triburile păgâne.

Schelet descoperit în Bulgaria

Alta ipoteză a oamenilor de știință este că scheletele aparțin victimelor unei execuții. Acestea ar fi fost spânzurate și lăsate pe pâmânt până când s-au descompus natural. Rămășițele datează din secolele 16-17.

Mormintele cu vampiri nu ar fi o noutate. Arheologii au exhumat și în Bulgaria schelete suspecte, care prezentau urme de țepușe din fier în zona pieptului. Originea acestui ritual de execuție a vampirilor datează de acum 1.500 de ani. Arheologii au mai găsit un mormânt asemănător în Cehia, vechi de 4.000 de ani, cu un schelet mărginit de pietre la cap și la picioare. În Irlanda secolului al 8-lea, oamenii introduceau pietre în gura cadavrelor pentru ca acestea să nu învie.