Morminte din Evul Mediu descoperite la Biserica Neagră din Brașov

Apropo.ro / 06.08.2013, 15:00
Morminte din Evul Mediu descoperite la Biserica Neagră din Brașov
Peste 1.400 de morminte din Evul Mediu, dar și din epoca modernă au fost descoperite în curtea Bisericii Negre din Brașov.

Peste 1.400 de morminte din Evul Mediu, dar și din epoca modernă au fost descoperite de arheologii care fac săpături pentru reabilitarea și reamenajarea curții Bisericii Negre din centrul vechi al Brașovului, cele mai importante fiind două plăci funerare de la începutul secolului al XVIII-lea.

Potrivit arhitectului municipiului Brașov, Marilena Manolache, în urma săpăturilor arheologice din curtea Bisericii Negre, începute în aprilie 2012, au fost descoperite peste 1.400 de morminte, precum și diverse obiecte valoroase din punct de vedere istoric, între care mai multe podoabe și bucăți de vase.

Cele mai importante descoperiri sunt două plăci funerare de la începutul secolului al XVIII-lea, una dintre acestea fiind întreagă și având doi metri lungime, 80 de centimetri lățime și 30 de centimetri înălțime. Această placă a fost găsită chiar la intrarea principală de la Biserica Neagră.

De asemenea, arheologii au descoperit câteva gropi pentru provizii, care se presupune că ar data din secolul al XIII-lea, precum și scheletul unui cal.

Citește mai multe detalii despre mormintele din Evul Mediu de la Biserica Neagră din Brașov, pe Mediafax.ro