Morminte interactive: Persoanele decedate revin la viață pe internet

De: Gabriela Voicu / 06.09.2012, 16:20
Morminte interactive: Persoanele decedate revin la viață pe internet
O tehnologie prin care pot fi scanate coduri QR (Quick Response) cu orice smartphone, permite lansarea pe internet a biografiilor persoanelor decedate.

Mormintele tradiționale au fost reinventate prin intermediul unei tehnologii care le permite celor care pierd pe cineva drag să-l readucă la viață… pe internet.

Prin atașarea unor coduri QR (Quick Response) pe pietrele funerare și prin scanarea lor cu ajutorul oricărui smartphone, pot fi lansate pe internet biografii ale decedaților.

Profilul online poate afișa imagini, clipuri și diverse informații despre persoana trecută în neființă, reprezentând un tribut din partea familiei și prietenilor.

Chester Pearce, proprietarul unui cimitir din Poole, Marea Britanie, folosește această tehnologie și spune că sistemul de citire al codurilor QR le permite vizitatorilor să afle cât mai multe despre o persoană decedată.

Cei care accesează apoi profilul online indicat de coduri pot scrie și mesaje.

Un cod QR poate fi atașat și pe alte obiecte decât pietrele funerare și costă 300 de lire sterline.

Gill Tuttiett, în vârstă de 53 de ani, a început să utilizeze această tehnologie după ce soțul ei, Timothy, a murit în noiembrie 2011, din cauza unui infarct, la vârsta de 55 de ani.

Ea consideră ca soțului ei i-ar fi plăcut sistemul inovator pus la dispoziție de Chester Pearce, precizând că acesta ar putea fi folosit și de cei care vor dori să creeze arbori genealogici pe internet.