Moș Crăciun din Finlanda vine la Santa Claus Kingdom din București

De: Carmen Ulian / 26.11.2014, 13:00
Moș Crăciun din Finlanda vine la Santa Claus Kingdom din București
Moș Crăciun din Finlanda va vizita regatul său din București, Santa Claus Kingdom, între 10 și 14 decembrie, în prima sa vizită oficială în România.

Santa Claus Kingdom, care își propune să fie cel mai mare eveniment dedicat iernii, îl întâmpină pe autenticul Moș Crăciun din Rovaniemi, Finlanda, în prima sa vizită oficială în România, care va avea loc în perioada 10 -14 decembrie, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Prezentată de Divertiland în parteneriat cu Ambasada Finlandei, vizita lui Moș Crăciun va fi o incursiune în magia sărbătorilor de iarnă și bucuria de a petrece timp de calitate alături de familie și cei dragi. Autenticul Moș Crăciun îi va aștepta pe copii, dar și pe adulți la Santa Claus Kingdom, pentru a primi scrisorile cu dorințele lor de Crăciun și pentru a face poze împreună.

„În Laponia, avem deja multă zăpadă și frig. Ziua este mult mai scurtă, iar în curând nu vom mai vedea razele soarelui. În limba finlandeză, această perioadă este numită «kaamos». Am auzit că ajutoarele mele vor deschide în curând un loc special în București. Aștept cu nerăbdare să ne întâlnim în Regatul meu din București și să vă urez un Crăciun Fericit!„, spune Moș Crăciun într-un mesaj adresat admiratorilor săi români.

Moș Crăciun sau Joulupukki este o tradiție scandinavă și provine din partea de nord a Finlandei, Laponia. Casa și atelierul lui Moș Crăciun sunt situate în munții Korvatunturi. Muntele este alcătuit din trei vârfuri care seamană cu niște „urechi” (în limba finlandeză fiind numite „korva”). Legenda spune că aceste urechi sunt asemănătoare unor antene care îl ajută pe Moșul să asculte dorințele copiilor de pretitutindeni. Joulupukki-ul finlandez primește milioane de scrisori anual. De obicei, el poartă haine de culoare roșie și călătorește într-o sanie trasă de reni. Moș Crăciun (Joulupukki) are o soție, numită Doamna Moș Crăciun sau Joulumuori. Împreună cu soția sa, Moș Crăciun trăiește și lucrează în Korvatunturi, Laponia. Asistenții săi sunt numiți tonttu, fiind ființe umane cu caracter de copil.

regatul lui Mos Craciun

Suntem fericiți să îl găzduim pe autenticul Moș Crăciun pentru prima dată în România, pe care noi îl considerăm Ambasadorul finlandez al Crăciunului. Sunt sigură că vizita acestuia va fi primită cu căldură de către mii de copii care vor avea oportunitatea să îl cunoască și să îi împărtășească dorințele lor de Crăciun„, a declarat Ulla Vaisto, ambasadorul Republicii Finlanda la București.

Santa Claus Kingdom, care va avea loc în perioada 28 noiembrie 2014 – 7 ianuarie 2015, va aduce în România și prima pârtie de schi acoperită, cu o lungime de 32 metri și o înălțime de 6 metri, un patinoar acoperit, pârtie de tubbing, carusel, zona de biciclete și karting cu pedale, perete de escaladă, trambuline și jocuri gonflabile. Evenimentul va include și peste 50 de evenimente și activități, precum ateliere, spectacole de teatru, concerte de Crăciun, spectacole de magie și parade.

„Regatul Crăciunului” va fi amplasat pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați, în incinta Atlas Business Center din șoseaua Pipera. Santa Claus Kingdom se adresează familiilor, adolescenților și copiilor.

Santa Claus Kingdom va fi deschis zilnic până la ora 21.00. Prețurile biletelor de intrare la eveniment încep de la 25 de lei.

Mai multe informații se găsesc pe site-ul www.santaclauskigdom.ro, precum și pe pagina de Facebook a evenimentului.