Moş Nicolae şi artiştii. Amintiri, nostalgii şi dorinţe

De: Nicoleta Nicolae / 06.12.2014, 09:00
Moş Nicolae şi artiştii. Amintiri, nostalgii şi dorinţe
Personajul legendar Mos Nicolae, care aduce daruri în noaptea de 5 decembrie, a trecut şi prin copilăria artiştilor HTagPR, surprinzându-i cu numeroase cadouri de-a lungul timpului.

Uşor nostalgică, Alexandra Stan îşi aminteşte cu drag de seara în care îl aştepta pe Moş Nicolae alături de sora ei. Ca orice fetiţă, Alexandra şi-a dorit de multe ori să primească păpuşi, însă cea care a fermecat-o şi cu care a petrecut mult timp jucându-se a fost, după cum ne spune artista, „O păpuşă cu un microfon la care puteam să cânt şi eu mereu, dar şi o simpatică panteră roz, pe care o am chiar şi acum.”

Cu un nou album pe piaţă, Alexandra Stan a petrecut anul 2014 lansând single după single, muncind de zor în studio, spunând: „Cred că am fost mult prea cuminte anul acesta.”

Cât despre cadoul dorit, cântăreaţa a adăugat: „Mi-aş dori o vacanţă, dar nu cred că încape în cizme, aşa că mă voi mulţumi cu dulciuri şi cu portocale :)).”

Liviu Teodorescu retrăieşte şi acum emoţia din copilărie când îl aşteapta pe Moş Nicolae.

Deşi a crescut, în familia lui tradiţia s-a păstrat şi Liviu nu doar că aşteaptă cadouri, dar totodată face şi pe Moşul pentru toţi cei dragi.

Artistul povesteşte că îşi pregătea încălţămintea când era copil, curăţa holul de la intrare, ca să îl impresioneze pe Moş Nicolae. Toată noaptea visa numai nuiele şi cadouri.

Liviu spune că a fost cuminte şi îl aşteaptă şi anul acesta pe moşul: „Am fost cuminte şi mă aştept la cadouri multe! Mai ales că port mărimea 45 la încălţăminte, deci Moş Nicolae trebuie să vină pregătit, să umple cizmele omului cum se cuvine, nu?:))”

Adriana Rusu nu a ştiut de existenţa lui Moş Nicolae până la vârsta de 12 ani.

Cântăreaţa nu se poate considera la fel de norocoasă ca şi restul copiilor şi asta pentru că Adriana nu a avut parte de darurile Moşului. Artista s-a născut în Republica Moldova, unde, unul dintre cele mai iubite personaje de către toţi copiii, nu ajungea cu sacul plin de cadouri.

„În Republica Moldova nu se sărbătoreşte Mos Nicolae. Odata cu mutarea mea în România, la vârsta de 12 ani, am aflat de această sărbătoare”, a spus Adriana.

De atunci, noaptea de 5 decembrie a devenit preferata artistei, pe care o aşteaptă cu mari emoţii chiar şi acum.

Lariss, tânăra artistă care a lansat de curând primul ei single, Dale Papi, îşi aminteşte că a fost ascultatoare şi nu a primit nicio nuieluşă: „Niciodată nu m-am gândit că voi primi o nuieluşă, aveam pretenţia de la Moş Nicolae să fie corect, ţinând cont că eu eram copil cuminte.”

Lariss povesteşte printre zâmbete că era o competiţie între ea şi mama ei în privinţa cadourilor: „Pe 6 decembrie este şi ziua mamei mele de nume, o cheamă Nicoleta şi nu îmi venea să cred că am mai multe cadouri decât ea. Mă simţeam privilegiată.”

Cosmin Tudoran, prin definitie un reprezentant al răspunsurilor amuzante, consideră că el însuşi este Moş Nicolae, spunând „Nu vezi câtă barbă am?”

Chiar dacă era cuminte şi lua note bune, nuieluşa era prezentă lângă punguţă de cadouri: „Ghetuţele erau pline de cadouri, plus nelipsita crenguţă acoperită de scârţ (acel material alb, pe numele său polistiren). Degeaba luai 10 pe linie sau ascultai sfânt de părinţi: o primeai oricum”.

Kamara provine dintr-o familie numeroasă, de cinci copii, iar asteptarea lui Moş Nicolae era un adevărat moment de agitaţie.

Pentru a fi sigur că Moş Nicolae îi lasă multe cadouri, Kamara îşi pregătea mai multe perechi de încălţăminte pentru daruri: “Imi pregăteam pantofii cu grijă şi nu doar o pereche sau două, ci trei. Nu incăpea mare lucru într-o pereche de pantofi pentru copii si voiam să fiu sigur că primesc ceva consistent :))”

Shift îşi aminteşte că seara de dinainte de venirea moşului era o bucurie pentru el şi prietenii lui de pe scară. “Cu toţii ne lustruiam ghetele, şosetele, tenişii, şlapii şi toate alea :), doar-doar să nu ne sară Moşu’. Iar dimineaţa era şi mai interesant, atunci vedeam cat de “cu minte” am fost.” Anul acesta Shift va face pe moşul pentru pisica lui, Ciri. O să-i ia nişte bobiţe mai de lux, “poate se găsesc şi pentru mâţe bobiţe de Moş Nicolae”. Cât despre ceea ce işi doreşte el de la Moşul, artistul vrea doar linişte.