Moștenirea lui Nelson Mandela: 4,1 milioane de dolari

De: Marian Andrei / 04.02.2014, 12:30
Moștenirea lui Nelson Mandela: 4,1 milioane de dolari
La două luni de la decesul primului președinte de culoare al Adricii de Sud, executorul său testamentar a făcut publice ieri ultimele dorințe ale lui Nelson Mandela.

Jumătate din averea de 4,1 milioane de dolari va fi moștenită de cea de-a treia sa soție, Graca Machel, în timp ce cea de-a doua, Winnie Madikizela – Mandela, nu a primit nimic.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Cealaltă jumătate de avere va fi împărțită între alți membri ai familiei, staff-ul personal, diverse instituții de învățământ și Congresul Național African.

Deși rudele lui Mandela au avunt numeroase dispute privind averea lui Mandela încă înainte ca acesta să moară, executorul testamentar a declarat că încă nu au fost făcute contestații.

Pe de altă parte, avocații lui Mandela au declarat că cea de-a treia sa soție ar putea renunța la partea ei de 50% din avere în schimbul unor compensații, constând în patru proprietăți în Mozambic, tara ei natală, mașini, lucrări de artă și bijuterii.

Congresul Național African, care se confruntă cu acuzații de corupție și incompetență, a salutat vestea că ar putea primi pînă la 30% din averea fostului său lider, arătînd că aceasta este „o dovadă de dragoste fermă pentru poporul sud-african și organizația care îl conduce”.