Motivarea CAB în cazul Bordei

Apropo.ro / 23.07.2007, 14:17
Motivarea CAB în cazul Bordei
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au finalizat, luni, motivarea în cazul Parcului Bordei, aratând ca despagubirile de peste 17 milioane de euro reprezinta jumatatea din valoarea minima de închiriere pe care ar fi obtinut-o daca ar fi construit, suma stabilita de o expertiza facuta

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au finalizat, luni, motivarea în cazul Parcului Bordei, aratând ca despagubirile de peste 17 milioane de euro reprezinta jumatatea din valoarea minima de închiriere pe care ar fi obtinut-o daca ar fi construit, suma stabilita de o expertiza facuta în dosar.

Un complet al Sectiei de Contencios Administrativ si Fiscal a decis în 21 iunie, printr-o sentinta irevocabila, obligarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) sa aprobe documentatia privind Planul Urbanistic Local în Parcul Bordei.

„În cauza sunt întrunite toate conditiile raspunderii materiale, întrucât exista fapta culpabila a pârâtei (n.r. Consiliul General al Municipiului Bucuresti) de a nu supune spre aprobare cererea formulata de reclamant si, ulterior, refuzul de a aproba aceasta cerere. Exista o legatura de cauzalitate între fapta CGMB de a nu aproba documentatia depusa si prejudiciul invocat de recurent (n.r. Costica Constanda), prejudiciu care a fost acordat la o valoare minima fata de calculele efectuate de expert”, se arata în motivarea hotarârii.

Totusi, cei trei judecatori nu i-au acordat lui Constanda suma de trei milioane de euro, ceruta de acesta cu titlul de „paguba suferita”, reprezentând valoarea dobânzilor creditului bancar contractat si nici suma de 35.514.420 de euro care au fost ceruti ca profit nerealizat. reprezentând profitul pe care l-ar fi obtinut daca realiza o invetitie similara în „Satul Francez”.

Mediafax