Motivele lui Basescu nu sunt intemeiate in cazul Nicolai

Apropo.ro / 09.01.2008, 13:45
Motivele lui Basescu nu sunt intemeiate in cazul Nicolai
Juristii Executivului considera ca motivele invocate de presedintele Basescu privind nominalizarea Noricai Nicolai pentru portofoliul Justitiei nu sunt intemeiate.

Premierul Calin Popescu Tariceanu le-a spus ministrilor, in sedinta de miercuri a Guvernului, ca juristii Executivului considera ca motivele invocate de presedintele Basescu privind nominalizarea Noricai Nicolai pentru portofoliul Justitiei nu sunt intemeiate pentru ca numirea sa fie refuzata.

Seful Guvernului i-a informat pe ministri, in finalul sedintei Cabinetului, despre scrisoarea primita din partea sefului statului prin care i se cere sa renunte la nominalizarea Noricai Nicolai pentru functia de ministru al Justitiei, explicandu-le ca juristii Guvernului au analizat textul documentului si nu considera ca motivele invocate de presedinte ar fi suficient de intemeiate pentru ca propunerea sa fie retrasa, au relatat pentru MEDIAFAX surse ministeriale.

Aceasta concluzie va reprezenta, de altfel, si raspunsul pe care premierul Tariceanu il va trimite, miercuri, presedintelui Basescu, cu solicitarea ca in functia de ministru al Justitiei sa fie numita Norica Nicolai, ca au afirmat sursele.

Presedintele Traian Basescu i-a cerut premierului Calin Popescu Tariceanu, intr-o scrisoare, sa renunte la propunerea de numire a Noricai Nicolai in functia de ministru al Justitiei, deoarece perceptia publica negativa asupra faptelor acesteia nu duce la cresterea increderii in justitie.

Â