Motivul INCREDIBIL pentru care a demisionat un primar canadian

De: Marian Andrei / 12.12.2012, 14:40
Motivul INCREDIBIL pentru care a demisionat un primar canadian
Primarul orasului Charlo din provincia canadiană New Brunswick a demisionat în urma neințelegerilor pe care le avea cu consilierii săi. Motivul neînțelegerilor este însă extrem de neobișnuit.

Știrea că un primar a demisionat nu este, în sine, ceva care să surprindă, mai ales că mulți dintre ei sunt acuzați de ilegalități sau chiar de corupție.

Însă motivul pentru care a demisionat Jason Carter este estrem de bizar: el a recurs la acest gest pentru că primăria fusese transformată, de către consilierii săi, în… cârciumă!

Carter a declarat pentru BBC că, după fiecare ședință de consiliu, aceștia se apucau să bea în sediul primăriei. E i-a acuzat pe consilieri că își cumpără de băut din banii contribuabililor și că frigiderul instituției este „burdușit” cu bere, vin și tării, pe care le-a și arătat presei (foto)

Dorind să pună capăt acestor obiceiuri, Carter le-a atras atenția consilierilor să înceteze să mai bea în sediul instituției și a golit frigiderul de băuturi.

În urma acțiunilor primarului, consilieri au devenit furioși și i-au reproșat acestuia că are un comportament „dictatorial”, ceea ce l-a determinat pe Carter să-și dea demisia și să le facă reclamație.

În cererea sa de demisie, Carter a scris că „a realizat că nu are cum să rezolve această gravă problemă” arătând că până și „consiliera Mercier a spus că ea își va pune băutura în frigider”, nesocotindu-i hotărârea.

Consilierii, care i-au aprobat cererea de demisie, nu neagă că beau la serviciu, însă declară că acuzațiile primarului sunt exagerate. Unul dintre consileri a declarat presei că beau numai la ocazii speciale, iar băutura este rămasă de la petrecerea de Crăciun si de la recepții.