Motivul pentru care extragerile LOTO nu se mai transmit la televizor

Apropo.ro / 13.03.2013, 13:45
Motivul pentru care extragerile LOTO nu se mai transmit la televizor
Milioane de români au așteptat degeaba ca Televiziunea Națională să transmită în direct extragerile LOTO. Ei au fost nevoiți să afle rezultatele din alte surse.

În ultima săptămână extragerile loto nu s-au mai transmis la televiziunea publică, care, de altfel, a fost și amendată de CNA după ce o vedetă autohtonă și-a expus părțile intime în timpul unei emisiuni loto.

Motivul întreruperii emisiunilor este expirarea contractului de peste 3 milioane de lei încheiat între Loteria Română și Societatea Română de Televiziune.

Săptămâna trecută, contractul a expirat și în prezent nu a fost demarată nicio procedură de licitație, au declarat pentru gândul surse din cadrul Loteriei Române. Situația din prezent este cel puțin ciudată în contextul în care foarte mulți români joacă la LOTO și urmăresc extragerea la tv.

Nu s-a mai întâmplat niciodată ca extragerile să nu fie difuzate la tv. Eu când eram directorul general al Loteriei Române aveam un contract cu TVR de zero lei, zero bani, pe când ei au avut un contract de aproape 800.000 de euro. Gândiți-vă, Loteria e de stat, TVR-ul este de stat, nu este normal să existe un contract în care să se stipuleze o sumă anume„, a declarat pentru gândul Liliana Mincă, fost director al Loteriei Române în perioada 2006 – 2009.

Transmisia extragerilor LOTO la tv a mai fost întreruptă și în perioada ianuarie 2006 – ianuarie 2007, când extragerile loto au fost difuzate de Antena 1, emisiunile au fost transmise de televiziunea publică. În edițiile din 7 și 10 martie, când pe loto.ro a fost postat mesajul că pot fi vizionate exclusiv pe site-ul Loteriei Române. Nici vizionarea pe site nu a însă posibilă.

Surse din audiovizual au declarat marți, pentru MEDIAFAX, că selecția de oferte organizată de Loteria Română pentru stabilirea televiziunii care va difuza extragerile Loto ar fi fost câștigată de Kanal D. Conform surselor citate, doar Televiziunea Română și Kanal D s-ar fi înscris la respectiva selecție de oferte organizată de Loteria Română.

Citește mai multe detalii despre LOTO 6/49. Situație fără precedent: de ce nu se mai transmit la TV extragerile LOTO, pe Gândul.info