Moto-Grip, un sistem inedit de siguranta pentru pasagerii motocicletelor

Apropo.ro / 11.08.2011, 12:38
Moto-Grip, un sistem inedit de siguranta pentru pasagerii motocicletelor
Iata ca s-a gandit cineva si la pasagerii care calatoresc in spate, pe motociclete, oferindu-le un sistem nou de siguranta de care acestia se pot tine mai bine.

Sistemul este sub forma unui ham pe care soferul il imbraca, astfel ca pasagerul sa nu se mai tina de talia acestuia ci de un set de manare foarte rezistente.

Motocicletele sunt vehicule extrem de periculoase atunci cand exista si un pasager in spatele conducatorului.

Avand in vedere ca nu au centuri de siguranta cu care sa se lege, pasagerii din spate trebuie sa gaseasca ceva de care sa se tina, in timp ce motocicleta se deplaseaza, si de obicei este de talia conducatorului sau de manerele micute din spate( in cazul in care pasagerul nu doreste sa „ia in brate” pe cel din fata).

Un designer de produse, Andrew Lewis, a venit cu o solutie la aceasta problema. Numit Moto-Grip, dispozitivul seamana cu un ham pe care conducatorul trebuie sa il poarte astfel ca pasagerul din spate sa poata sa se tina de doua manere ale acestuia.

Hamul are o tensiune de rupere de 907 kilograme si poate suporta un pasager de pana la 136 de kilograme, ceea ce il face extrem de rezistent.

Singurul dezavantaj este ca hamul trebuie purtat de conducator si dupa cum arata in imagini, nu este un design prea placut pentru soferite, mai ales daca au un pasager masculin in spate.

Pretul acestui dispozitiv este de 179,9$ si puteti citi mai multe despre el pe pagina oficiala Moto-Grip.