Motorola Mobility va disponibiliza 800 de angajati

Apropo.ro / 01.11.2011, 10:29
Motorola Mobility va disponibiliza 800 de angajati
Producatorul de telefoane mobile Motorola Mobility Holdings Inc, care a fost cumparat de Google Inc, se asteapta sa suporte o pierdere de 31 de milioane de dolari, deoarece va reduce 800 de locuri de munca, in conformitate cu o depunere de reglementare.

Compania va suferi pierderi de 27 de milioane de dolari sub forma de salarii compensatorii si 4 milioane de dolari pentru inchiderea unitatilor aferente, pierderi care vor fi inregistrate in semestrul Q4 al acestui an.

Motorola a anuntat ca aceste schimbari au fost aprobate pe data de 24 octombrie 2011.

„Motorola Mobility continua sa se concentreze pe imbunatatirea performantelor financiare a acesteia prin luarea de masuri pentru a gestiona costurile companiei”, a declarat Jennifer Weyrauch-Erikson, un purtator de cuvant pentru Motorola Mobility.

Pe 27 octombrie, compania si-au anuntat rezultatele financiare, care au fost peste asteptarile analistilor, inregistrand o crestere a vanzarilor cu 11%, la 3.26 miliarde de dolari, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Ca profit, compania se afla pe minus, reusind totusi sa restranga pierderile la 32 de milioane de dolari, cu 2 milioane mai putini fata de anul trecut.

Google a anuntat ca va cumpara Motorola Mobility, pe suma de 12,5 miliarde de dolari, pentru a avea acces la patentele acestora si pentru a urca mai mult in domeniul hardware.

CEO Google, Larry Page, a spus ca va folosi cele 17.000 de patente Motorola Mobility pentru a proteja produsul Android in disputele legale pe care le are cu concurentii sai.