Motorola va utiliza soft Microsoft

Apropo.ro / 14.02.2006, 13:17
Motorola va utiliza soft Microsoft
Motorola, al doilea mare producator mondial de telefoane mobile, a încheiat un acord de colaborare cu Microsoft pentru utilizarea tehnologiei Windows Media în cadrul unor noi modele de telefoane mobile dotate cu dispozitive pentru ascultat muzica. Potrivit lui Chris White, seful

Motorola, al doilea mare producator mondial de telefoane mobile, a încheiat un acord de colaborare cu Microsoft pentru utilizarea tehnologiei Windows Media în cadrul unor noi modele de telefoane mobile dotate cu dispozitive pentru ascultat muzica.

Potrivit lui Chris White, seful diviziei de produse muzicale a Motorola, compania va lansa în a doua jumatate a anului între unul si trei aparate dotate cu tehnologia Microsoft. Motorola a lansat anul trecut, împreuna cu Apple, primele telefoane iTunes, dotate cu dispozitive pentru muzica.

„Telefoanele iTunes ramân încadrate într-o linie separata de produse”, a spus White, în cadrul târgului 3GSM, cel mai mare eveniment din sectorul de telecomunicatii mobile. Dispozitivele iTunes nu s-au bucurat însa de succesul preconizat, ca urmare a capacitatii reduse de stocare, dar si a modului greoi de utilizare.

Microsoft încearca sa intre pe piata muzicii digitale prin intermediul programului Media, destinat transferului, compresarii si protejarii informatiilor de profil.

Analistii sustin ca producatorii ar trebui sa colaboreze îndeaproape cu operatorii de astfel de servicii, pentru a asigura succesul vânzarilor, întrucât doar 10-20% dintre aparate sunt vândute pe plan mondial fara sustinerea companiilor de telefonie mobila.

„Realizam telefoanele Windows Media în paralel cu cerintele operatorilor”, a afirmat White.

Producatorii de telefoane mobile se afla într-o campanie de lansare de noi produse, pentru a atrage categorii cât mai variate de clienti.

Astfel, Nokia a lansat, tot în cadrul târgului 3GSM, trei noi modele, estimând ca 6131 va deveni unul dintre cele mai bine vândute aparate din categoria celor cu pret mediu. Potrivit reprezentantilor Nokia, pretul modelului se va plasa la 275 euro, fara taxe incluse.

„Credem ca acesta va fi unul dintre cele mai bine vândute telefoane din categoria celor cu pret mediu”, a declarat Kai Oistamo, seful diviziei de telefonie mobila a Nokia. El a adaugat ca livrarea celor trei modele va începe în al doilea trimestru al anului.

Sursa: Mediafax Business IT