Moulin Rouge favorita la BAFTA

Apropo.ro / 13.01.2002, 18:41
Moulin Rouge favorita la BAFTA
Comedia muzicala "Moulin Rouge" este marea favorita a galei premiilor BAFTA, echivalentul britanic al Oscarurilor, fiind nominalizata la 13 categorii, dupa cum arata lista comunicata oficial luni seara și citata de AFP. Filmul lui Baz Luhrmann - în care

Comedia muzicala „Moulin Rouge” este marea favorita a galei premiilor BAFTA, echivalentul britanic al Oscarurilor, fiind nominalizata la 13 categorii, dupa cum arata lista comunicata oficial luni seara și citata de AFP.

Filmul lui Baz Luhrmann – în care rolul principal îi aparține lui Nicole Kidman – candideaza pentru un premiu BAFTA și la cea mai importanta categorie, cel mai bun film, alaturi de „The Lord of the Rings” (12 nominalizari), „Shrek”, „A Beautiful Mind” și „Le fabuleux destin d’Amélie Poulain”.

Filmul francez numit în Anglia și Statele Unite „Amelie”, a primit noua nominalizari. „Harry Potter” candideaza pentru premiul BAFTA la opt categorii.

Ceremonia de înmînare a premiilor BAFTA, decernate de Academia Britanica de Film, va avea loc la Londra, la 24 februarie

SURSA : Mediafax.ro

Tags: