Mountainbike în România? Depinde doar de tine!

De: Marian Andrei / 13.05.2014, 17:00
Mountainbike în România? Depinde doar de tine!
"Dacă vrei să te dai cu bike-ul, trebuie să mergi în Austria la Schladming și Leogang, sau în Franța la Chamonix..." Acest lucru este afirmat de orice practicant de mountainbike din țara noastră, însă există oameni care vor să schimbe acest lucru.

Țara noastră ar putea deveni, prin Brașov, un punct de referință pe harta mondială a mountainbiking-ului. Acest lucru nu este imposibil, în anul 2010 fiind construit lângă Brașov la Bunloc, un traseu specializat unde au fost ținute trei ediții ale concursului internațional „Playbike – On The Rocks”. Concurenții străini, sportivi care participă în cupa mondială, au fost extrem de încântați de acest traseu. Din nefericire, logistica precară și învechită a dus la abandonarea traseului în 2013.

Numai că împătimiții acestui sport nu s-au lăsat păgubași, și au prezentat un proiect de bikepark care să ofere trasee la standarde de cupă mondială, dar și variante pentru sporturi de vară, astfel încât turiștii să se poată bucura de potențialul său și în sezonul cald. Astfel, într-un termen de la 3 la 5 ani, Brașovul ar putea deveni un adevărat „loc de dat” în Europa, iar practicanții de mountainbiking nu ar mai fi nevoiți să treacă granițele către Austria sau Franța pentru a-l putea practica.

Inițiatorii ideii, membrii ai comunității de ciclism brașovene și organizatori ai renumitelor concursuri „Playbike – On The Rocks” și „Bike”s Cool – Concurs de biciclete pentru școlari”, au depus o cerere de finanțare în cadrul bine-cunoscutului proiect de responsabilitate socială Țara lui Andrei.

Cum depinde de noi? Proiectul are nevoie de susținere prin voturi, Astfel, dacă vrei să ai la dispoziție în propria țară trasee dedicate de downhill sau freeride, zone de slopestyle, de dirtjumping sau un pumptrack, dar și trasee marcate cei mai puțin avansați, acordă votul tău acestui proiect pe site-ul www.taraluiandrei.ro, unde poți afla și detaliile proiectului.