Mourinho, contactat pentru a antrena nationala Angliei

De: Dragos Tanase / 08.12.2007, 15:53
Mourinho, contactat pentru a antrena nationala Angliei
Federatia Engleza de Fotbal (FA) l-a contactat pe tehnicianul portughez Jose Mourinho pentru a-i propune functia de selectioner.

Federatia Engleza de Fotbal (FA) l-a contactat pe tehnicianul portughez Jose Mourinho pentru a-i propune functia de selectioner al Angliei, a anuntat, vineri, BBC.

Chestionat in legatura cu posibila sa numire in functia de antrenor principal al nationalei Angliei, in locul lui Steve McClaren, Mourinho a spus, pentru Sky Sports: "De ce nu?".

Jose Mourinho este considerat favorit pentru a-i succede in functie lui McClaren, al carui contract cu FA a fost reziliat dupa ce Anglia a ratat calificarea la Campionatul European din 2008, din Austria si Elvetia. Pe lista FA mai figureaza tehnicieni ca Marcello Lippi, Fabio Capello, Martin O’Neill si Juergen Klinsmann. Dintre acestia, Lippi si O’Neill s-au aratat dezinteresati de post.

Mourinho, in varsta de 44 de ani, a fost demis de la conducerea tehnica a echipei Chelsea la scurt timp dupa inceperea sezonului, dupa ce a intrat in conflict cu proprietarul rus al clubului, Roman Abramovici.

Potrivit BBC, Mourinho nu este decis sa accepte functia de selectioner al Angliei, el intentionand sa preia o mare echipa europeana.