MTV va lansa o linie de PC-uri

Apropo.ro / 15.01.2002, 18:08
MTV va lansa o linie de PC-uri
Rețeaua de televiziune MTV, specializata în programe muzicale, a încheiat, saptamîna trecuta, un acord cu producatorul american de computere Lan Plus în vederea dezvoltarii unei linii de PC-uri ce au ca utilizare principala divertismentul electronic, transmite Reuters. Computerele,


Rețeaua de televiziune MTV, specializata în programe muzicale, a încheiat, saptamîna trecuta, un acord cu producatorul american de computere Lan Plus în vederea dezvoltarii unei linii de PC-uri ce au ca utilizare principala divertismentul electronic, transmite Reuters.

Computerele, pe care MTV și Lan Plus intenționeaza sa le comercializeze începînd cu aceasta primavara, vor oferi un amestec de cinematografie, muzica, televiziune și Internet. Utilizatorii vor putea astfel urmari, în aceeași camera, un film pe suport DVD, pot asculta CD-uri sau viziona programe de televiziune transmise prin cablu, pot de asemenea naviga pe Internet și au, evident, acces exclusiv la programele MTV.

Categoriile de public care ar putea fi interesate de astfel de dispozitive sînt, în mare, aceleași cu cele care urmaresc, în mod tradițional, postul muzical de televiziune și nu vor avea probleme de adaptare, pentru ca majoritatea sînt extrem de tineri și au crescut cu computerul în casa.

„Extrem de multe companii au început sa combine toate aceste mijloace de comunicare. Credem ca publicul nostru aștepta un asemenea produs”, a declarat Tony Calandra, director de relații cu publicul al MTV Networks.

Aceasta practica, de a oferi simultan mai multe produse mediatice prin intermediul unui singur dispozitiv, este denumita în limbajul de specialitate „convergența” și este, într-adevar, adoptata de un numar din ce în ce mai mare de companii din domeniu.

Detaliile contractului de exclusivitate încheiat de MTV și Lan Plus nu au fost înca facute publice. În plus, cele doua companii nu au reușit sa stabileasca pîna în prezent nici prețul computerelor, însa, potrivit reprezentantului MTV, acesta se va situa în jurul nivelului de 1.800 de dolari.

PC-urile vor fi echipate cu cipuri Athlon XP, produse de Advanced Micro Devices Inc. (AMD), și vor include unitate DVD și CD-RW, tuner TV prin cablu, precum și tuner radio cu telecomanda

Mediafax