Mumia

De: Mioara Tronaru / 04.08.2008, 00:00
Mumia
Cel de-al treilea episod al seriei ”Mumia” ne duce de această dată în Asia pentru o nouă aventură care-i va arunca pe Rick O'Connell şi ai săi într-o nouă luptă, evident că pe viaţă şi pe moarte, cu împăratul dragon.

Din catacombele Chinei antice pînă în vîrfurile Himalayei, exploratorul, fiul său, Alex, soţia sa, Evelyn, şi fratele ei, Jonathan, vor avea de înfruntat mumia resuscitată a celui mai crud cuceritor al Chinei. Victime ale unei vrăjitoare malefice, împăratul dragon şi cei 5000 de soldaţi ai săi au fost prinşi pentru eternitate între cele două tărîmuri, al viilor şi al morţilor. Imensa armată de teracotă a dormit astfel vreme de 2000 de ani, uitată de toţi, pînă în momentul în care Alex face greşeala să-l ridice dintre morţi pe şeful ei. Pentru a anihila valul de distrugere pe care l-a declanşat fiul său, Rick va trebui să ceară ajutorul singurelor persoane competente în lupta cu morţii-vii din lume: propria sa familie…

Povestea porneşte de la cel care a strîns toate principatele chinezeşti sub un singur imperiu şi care a dat numele ţării, împăratul Qin Shi Huang (245 î.H. – 221 î.H.). Regizorul filmului, Rob Cohen, care-i dă îndrumări de această dată lui Jet Li, este un obişnuit al artelor marţiale încă din 1993, cînd a regizat ”Dragon: The Bruce Lee Story”. Cîteva schimbări faţă de primele două ”Mumii” s-au produs în spatele şi în faţa camerei de filmat: Rob Cohen i-a luat locul lui Stephen Sommers, Maria Bello a preluat rolul lui Rachel Weisz, iar Jet Li şi-a adjudecat rolul mumiei, susţinut în episoadele precedente de Arnold Vosloo.

Premiera: 8 august

TO: The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor. Producţie SUA, 2008. R: Rob Cohen.
Cu: Brendan Fraser, Jet Li, Maria Bello, Luke Ford, Michelle Yeoh, Russell Wong, John Hannah, Liam Cunningham.
Distribuit de Ro Image 2000.
Avanpremiera joi, 07.08, la Cinema Pro, ora 21.30