Munca în exces provoaca scaderea libidoului

Apropo.ro / 12.12.2006, 10:19
Munca în exces provoaca scaderea libidoului
Oamenii care stau în mod regulat peste program manifesta o scadere semnificativa a libidoului, este concluzia unui studiu realizat de Harvard Business Review si publicat luni, informeaza telegraph.co.uk. Conform acestui nou studiu, care se ocupa de un fenomen în crestere, cei care

Oamenii care stau în mod regulat peste program manifesta o scadere semnificativa a libidoului, este concluzia unui studiu realizat de Harvard Business Review si publicat luni, informeaza telegraph.co.uk.

Conform acestui nou studiu, care se ocupa de un fenomen în crestere, cei care fac în mod regulat ore suplimentare sufera de o scadere a apetitului sexual.

Studiul realizat de Harvard Business Review (HBR) indica faptul ca munca în exces înseamna depasirea unei norme saptamânale de 60 de ore. La acest program se adauga alte elemente, precum termene de predare strânse si sarcini foarte multe.

Raportul HBR trage un semnal de alarma asupra slujbelor care ofera imense recompense materiale, dar care afecteaza pe termen lung atât individul cât si societatea.

La nivel general, angajatii de acest tip nu se simt exploatati ci mai degraba exaltati, conform rezultatelor acestui studiu. La nivelul companiilor globale, 76% dintre angajati afirma ca îsi iubesc slujba.

Totusi, cercetatorii au descoperit ca jumatate dintre angajatii foarte bine platiti nu sunt satisfacuti de viata lor sexuala si dau vina pe slujba lor pentru diminuarea apetitului.

În plus, 46% dintre acestia spun ca slujba lor sta în calea „unei comunicari strânse cu partenerul de viata” si alti 46% dintre ei spun ca sunt prea obositi pentru a mai discuta cu partenerul.

Acelasi studiu mai sugereaza ca femeile sunt mai dezavantajate decât barbatii când este vorba de acest tip de slujbe, deoarece ceasul lor biologic nu se potriveste cu cel al colegilor barbati, ceea ce constituie o bariera pentru femeile ambitioase.

Mediafax