Municipalitatea vrea să introducă „taxa de vomă” pentru taxiuri

De: Marian Andrei / 20.01.2014, 15:15
Municipalitatea vrea să introducă
În cadrul unei schimbări majore a sistemului de licențiere a taxiurilor, municipalitatea vrea să introducă mai multe modificări ale actualei licențe, atât în beneficiul clienților, cât și în cel al șoferilor.

Consiliul Municipal din Toronto intenționează, în urma primirii a numeroase sugestii și reclamații, să schimbe actualul sistem de licențiere pe trei nivele al taxiurilor într-unul mai simplu, cu o licență unică și să introducă mai multe modificări, care să îmbunătățească atât condițiile de muncă ale șoferilor, cât și experiența clienților.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Una dintre propuneri vizează accesul persoanelor cu dizabilități aflate în scaun cu rotile. În acest moment, doar 3,5% dintre cele 4.849 de taxiuri din Toronto pot transporta persoane aflate în scaune cu rotile. Ținta municipalității este ca până în 2015 să se dubleze această cifră.

O altă propunere vizează ca pasagerul să achite o garanție de 25 de dolari (costul mediu al unei călătorii cu taxiul) la urcarea în taxi, având în vedere că fiecare șofer se confruntă lunar cu 1-2 cazuri când pasagerul nu plătește călătoria.

Este luată în vedere și o „taxă de vomă” de 25 de dolari, pentru acoperirea cheltuielilor cu curățarea mașinii după transportarea pasagerilor care după ce consumă băuturi alcoolice vomează în mașină.

Potrivit comentariilor de pe Reddit, această taxă este deja implementată în multe locuri:50 de dolari în Chicago și Ottawa, 150 de dolari în Noua Zeelandă sau 120 euro în Dublin.

Poate că ar fi bine ca și la noi să se instituie această taxă, în condițiile în care acest lucru se întâmplă chiar și „vedetelor”.