Munteanu a semnat un contract pe doi ani cu Energie Cottbus

Apropo.ro / 17.06.2006, 14:10
Munteanu a semnat un contract pe doi ani cu Energie Cottbus
Mijlocașul echipei Dinamo București, Vlad Munteanu, a semnat, vineri, un contract valabil pe doi ani cu formația Energie Cottbus, nou-promovata în prima liga germana. Surse din cadrul clubului precizeaza ca, în urma tranzacției, Dinamo va primi suma de 250.000

Mijlocașul echipei Dinamo București, Vlad Munteanu, a semnat, vineri, un contract valabil pe doi ani cu formația Energie Cottbus, nou-promovata în prima liga germana.

Surse din cadrul clubului precizeaza ca, în urma tranzacției, Dinamo va primi suma de 250.000 de euro, intermediarii acestui transfer fiind agenții Dumitru Tudor și Vasile Miriuța, ultimul fost jucator la Energie Cottbus în perioada 1998-2003.

Munteanu, în vârsta de 25 de ani, a declarat agenției MEDIAFAX ca este bucuros ca va juca într-un campionat puternic precum cel al Germaniei. „Sunt fericit pentru acest transfer. Am discutat cu antrenorul și este încântat de calitațile mele. Acum totul va depinde de mine cum ma integrez și cât de bine voi juca”, a spus Munteanu.

Vlad Munteanu, care evolueaza pe postul de mijlocaș ofensiv, a debutat în Divizia A în anul 1999, în meciul susținut de echipa sa, FCM Bacau, cu Astra Ploiești, scor 2-0. Munteanu a evoluat în 39 de partide la FCM Bacau, unde a marcat șapte goluri, fiind transferat la Dinamo în sezonul 2000-2001. Munteanu a jucat, în total, 108 partide pentru Dinamo și a înscris 12 goluri. În perioada în care a evoluat la Dinamo, Munteanu a fost împrumutat în doua rânduri: în ediția 2001-2002 la divizionara B Poiana Câmpina și în sezonul 2004-2005 la FC Național.

Munteanu va fi coleg la Energie Cottbus cu Sergiu Radu. De-a lungul timpului, la Cottbus au mai evoluat Vasile Miriuța, Sabin Ilie și Laurențiu Reghekampf.

Mediafax