Munți de gunoaie și miros pestilențial la Rio, după Carnaval

De: Marian Andrei / 06.03.2014, 17:00
Munți de gunoaie și miros pestilențial la Rio, după Carnaval
Ca și cum mahmureala de după Carnaval nu ar fi fost de ajuns, locuitorii din Rio de Janeiro se confruntau ieri cu munți de gunoaie care emanau un miros fetid, în cea de-a cincea zi de grevă a lucrătorilor de la salubritate.

Ieri ar fi trebuit ca lucrătorii din salubritate, care și-au „sincronizat” greva astfel încât să se suprapună cu celebrul Carnaval de la Rio, să reinceapă activitatea.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

„Încercăm să normalizăm activitatea”, a declarat ieri Vinicius Ruiz, președintele companiei de salubritate din Rio, al doilea mare oraș al țării, care a menționat că sunt încă în curs negocieri salariale cu greviștii.

El a arătat că mulți dintre angajați sunt încă în grevă și câțiva dintre cei mai „recalcitranți” au fost concediați. Ruiz a spus că, deși există un acord de principiu, nu se poate spune cân va fi curățat orașul.

Plajele Copacabana, Ipanema și Leblon, alături de străzi din cartiere rezidențiale sau artere intens vizitate de turiști prezintă o imagine dezolantă, cu tomberoane pline și mormane împuțite de gunoi în jurul lor. „Este un haos total! Efectiv nu mai avem unde să aruncăm gunoiul”, a declarat un portar.