Mușchii persoanelor obeze, programați sa genereze grasimi

Apropo.ro / 13.10.2005, 10:19
Mușchii persoanelor obeze, programați sa genereze grasimi
Un studiu realizat de cercetatorii americani a aratat ca persoanelor obeze le este greu sa slabeasca pentru ca mușchii lor sunt programați sa genereze grasimi, relateaza Sky News Online. Cercetatorii din Statele Unite au declarat ca memoria musculara poate fi indusa în

Un studiu realizat de cercetatorii americani a aratat ca persoanelor obeze le este greu sa slabeasca pentru ca mușchii lor sunt programați sa genereze grasimi, relateaza Sky News Online.

Cercetatorii din Statele Unite au declarat ca memoria musculara poate fi indusa în eroare cu ajutorul exercițiilor fizice.

Cercetatorii au descoperit ca mușchii persoanelor care sufera de obezitate conțin o cantitate de enzima SCD1 – care determina creșterea grasimii din organism – de trei ori mai mare decât cea existenta într-un organism normal.

„Deși descoperirea pe care am facut-o ar putea reprezenta o informație descurajatoare pentru persoanele care recurg la diverse diete pentru a slabi, ea subliniaza înca o data importanța pe care o au exercițiile fizice”, a declarat Deborah Muoio, unul dintre autorii studiului. Ea a adaugat caexercițiile fizice sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a determina schimbari majore ale metabolismului.

Deși oamenii de știința au identificat existența unei legaturi între obezitate și enzima SCD1, ei nu au putut stabili daca aceasta substanța cauzeaza obezitatea sau daca obezitatea este pur și simplu rezultatul îngrașarii unei persoane. Ei au precizat totuși este posibil ca obezitatea sa cauzeze o mutație a genelor care genereaza SCD1.

Potrivit cercetatorilor, genele care genereaza SCD1 se activeaza în momentul în care obezitatea afecteaza organismul unei persoane. Dupa activarea genelor respective, acestea pot ramâne funcționale pentru o perioada nedeterminata de timp.Cercetatorii cred însa ca ar putea fi fabricate medicamente care sa inhibe enzima SCD1 și sa ajute persoanele obeze sa slabeasca.

Mediafax