Musulmanii din Europa au o viață dublă

De: Marian Andrei / 25.05.2012, 16:20
Musulmanii din Europa au o viață dublă
Un studiu al jurnaliștilor suedezi asupra valorilor comunității musulmane arată că musulmanii din Europa își trăiesc viața la "dublu standard".

Două jurnaliste au fost în 10 moschei din țară și le-au povestit Imamilor că soțul uneia din ele este un musulman, care o agresează și pretinde de la ea îndeplinirea strictă a îndatoririlor de soție în orice moment vrea el.

Înregistrările cu camera ascunsă au arătat că la 6 din 10 moschei, imamii le-au sfătuit pe femei să se supună, să îndure agresiunile cu răbdare și în nici un caz să nu se plângă autorităților. De asemenea, ei au confirmat dreptul soților musulmani de a avea mai multe soții și de a comite adulter în orice situație.

Aceleași întrebări, puse de data aceasta deschis de jurnaliști acelorași imami au primit cu totul alte răspunsuri, corespunzătoare legilor locale și normelor sociale.

„Asimilarea și integrarea în societate este posibilă doar în acel caz în care oamenii vor să se asimileze și să se integreze. Observăm că acest proces eșuează. Musulmanii vor să locuiască în orașe europene în enclave după legile sharia, fără să se supună regulilor civilizației noastre. Dacă formarea enclavelor sharia nu este oprită, ele își vor mări granițele, înghițind din ce în ce mai multe zone ale orașelor europene”, a comentat autoarea romanului „Moscheea Maicii Domnului din Paris”, Elena Ciudinova.

Experții consideră că în prezent majoritatea musulmanilor din Europa trăiesc după sharia, de aceea este „normal” ca imamii să sfătuiască femeile „să ducă o viață dublă”.