Musulmanii nu sunt de acord cu colonizarea planetei Marte

De: Marian Andrei / 20.02.2014, 16:15
Musulmanii nu sunt de acord cu colonizarea planetei Marte
Clericii musulmani din Emiratele Arabe Unite au emis un edict religios (fatwa) împotriva colonizării planetei Marte, considerând că "nu există niciun motiv de bun augur" pentru a amenaja așezări umane pe planeta roșie.

Decizia clericilor a fost luată după anunțul referitor la misiunea Mars One, prin care se va încerca să amenajeze așezări umane permanente pe planeta Marte.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Comitetul de clerici musulmani atrage atenția că traiul pe planeta Marte poate fi periculos, echivalând sinuciderea, lucru care contravine preceptelor Islamului.

„O asemenea călătorie, doar dus, presupune riscuri atât de mari la adresa vieții celor implicați încât nu poate fi justificată în ochii Islamului. Există riscul ca cei care călătoresc pe planeta Marte să-și piardă viața acolo. Astronauții vor ajunge să-și pairdă viața fără un motiv întemeiat și vor suporta aceeași pedeapsă în viața de apoi ca și sinucigașii”, se arată în rezoluția clericilor musulmani.

Liderul comitetului, profesorul doctor Farooq Hamada, a citat, în sprijinul rezoluției, versetul 4/29 din Coran: „Viața trebuie protejată. Nu te sinucide și nu ucide pe altcineva”.