Mutu: A fost puțin ciudat la început sa joc ca mijlocaș de banda

Apropo.ro / 03.03.2006, 15:18
Mutu: A fost puțin ciudat la început sa joc ca mijlocaș de banda
Jucatorul român Adrian Mutu a declarat ca la început a fost ciudat sa joace ca mijlocaș de banda, dar s-a adaptat bine la aceasta nou post, considerând ca important este ca echipa Juventus Torino obține rezultate bune, informeaza AFP. "Învaț sa joc în aceasta noua

Jucatorul român Adrian Mutu a declarat ca la început a fost ciudat sa joace ca mijlocaș de banda, dar s-a adaptat bine la aceasta nou post, considerând ca important este ca echipa Juventus Torino obține rezultate bune, informeaza AFP.

„Învaț sa joc în aceasta noua poziție. Marchez goluri și multe din pasele mele aduc goluri, iar și acest lucru este mulțumitor. A fost puțin ciudat la început, dar cred ca m-am adaptat bine, și, lucrul cel mai important, este ca echipa joaca bine”, a spus Mutu.

Agenția France Presse denumește „Mutu – exilat pe banda”, materialul de prezentare al etapei a XXVIII-a a campionatului Italiei, jumatate din acesta fiindu-i dedicat fotbalistului român.

„Mutu va trebui sa atace înca o data pe flancuri pentru a ajuta pe Juventus în lupta finala catre cucerirea titului, sâmbata, la Genova, cu Sampdoria. În plina renaștere, Mutu, concediat de Chelsea pentru problemele cu drogurile, accepta cu entuziasm sa joace pe banda pentru a apara cele zece puncte avans ale lui Juve în cursa pentru titlu, cu 11 etape înainte încheierea Seriei A”, scrie Frane Presse.

AFP reamintește ca Mutu, transferat la Juve în vara anului 2004 (n.r. – Mutu a fost transferat la Juventus în ianuarie 2005) atunci când era înca suspendat ca urmare a unui control pozitiv cu cocaina – care l-a costat concedierea de catre Chelsea – a marcat deja șase goluri în acest sezon, deși nu evolueaza pe un post de atacant pur, cuvenit vanatorului de goluri, Trezeguet.

„Fabio Capello, strategul torinez, conteaza mai mult ca sigur pe Mutu la Genova în contextul în care Zlatan Ibrahimovici, accidentat, miercuri, cu Suedia, este indisponibil”, scrie France Presse. 

Echipa lui Cristian Chivu, AS Roma,  va juca, duminica, în derbiul etapei, cu Internazionale Milano, un al 12-lea succes consecutiv permițând elevilor lui Luciano Spaletti sa ajunga cât mai aproape de formația antrenata de Roberto Mancini în clasament.

Fiorentina, formația portarului Bogdan Lobonț, va juca derbiul toscan cu Siena, pe același stadion, Artemio Franchi, unde miercuri Italia a învins Germania, cu scorul de 4-1.

Programul etapei a XXVIII-a este urmatorul: AC Milan – Empoli și Sampdoria Genova – Juventus (ambele sâmbata), iar duminica: Chievo Verona – Lazio Roma, Fiorentina – Siena, Lecce – Palermo, Livorno – Cagliari, Messina – Parma, Treviso- Reggina, Udinese – Ascoli și AS Roma – Internazionale Milano.

Mediafax