Mutu este bun de plata

Apropo.ro / 10.01.2008, 09:47
Mutu este bun de plata
O comisie a FIFA va stabili compensantiile pe care Mutu trebuie sa le plateasca gruparii Chelsea

Camera de Rezolvare a Disputelor din cadrul FIFA va stabili compensatiile pe care atacantul Adrian Mutu va fi obligat sa le plateasca gruparii Chelsea dupa ce i-a fost reziliat contractul cu clubul englez in 2004, deoarece a fost depistat pozitiv cu cocaina .

Acest organism al FIFA este format din 21 de membri, dintre care zece sunt reprezentanti ai fotbalistilor, zece ai cluburilor si unul independent. Camera de Rezolvare a Disputelor va stabili suma pe care trebuie sa o plateasca Mutu dupa ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis ca actualul jucator al Fiorentinei este nevoit sa achite aceasta compensatie.

Clubul Chelsea a cerut compensatii in valoare de opt milioane de lire sterline (aproximativ 11,2 milioane de euro), considerand ca Mutu a incalcat clauzele contractuale, ceea ce a dus la concedierea fotbalistului roman.

Chelsea l-a achizitionat pe Adrian Mutu de la AC Parma, in vara lui 2003, contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline si a renuntat la serviciile acestuia in octombrie 2004, dupa ce jucatorul a fost depistat pozitiv la un control antidoping. Mutu a fost suspendat sapte luni de federatia engleza pentru consum de cocaina si dupa ispasirea pedepsei, romanul a semnat cu Juventus Torino din postura de jucator liber. Clubul englez sustine ca, prin comportamentul sau, Adrian Mutu a provocat gruparii o pierdere de 13 milioane de lire sterline.

Tags: