Mutu – jucatorul anului 2007

Apropo.ro / 13.12.2007, 11:59
Mutu - jucatorul anului 2007
Adrian Mutu a declarat, dupa ce a fost desemnat jucatorul anului 2007, ca toata echipa nationala ar fi trebuit sa fie cu el pe scena

Atacantul Adrian Mutu a declarat, miercuri, dupa ce a fost desemnat jucatorul anului 2007 la Gala Fotbalului Romanesc, ca toata echipa nationala a Romaniei ar fi trebuit sa fie cu el pe scena dupa calificarea la Campionatul European din 2008.

"Pentru mine este o incoronare a sacrificiilor pe care le-am facut anul acesta. Evolutiile mele de la Fiorentina si calificarea la Campionatul European au contat cel mai mult in faptul ca am primit acest trofeu. Ar fi trebuit sa fie toata echipa nationala alaturi de mine pe scena, sa fim numiti fotbalistii anului. Calificarea la Euro-2008 era o performanta care ne lipsea si pe care o asteptam", a spus Mutu.

Internationalul roman a afirmat ca grupa de la CE este foarte grea. "La Campionatul European avem o grupa nu grea, ci foarte grea, dar nu numai noi riscam sa iesim din prima faza, ci toate echipele. Noi poate avem a patra sansa, dar asa am zis si inainte de Olanda, in preliminarii, si am obtinut patru puncte. In fotbal nu se stie niciodata. Noi trebuie sa intram doar cu gandul la victorie si sper sa scoatem un rezultat bun din fiecare meci. Trebuie sa dam 150 la suta in fiecare meci. Suntem mandri ca am ajuns acolo. Ne asteptam sa avem astfel de adversari puternici in fazele superioare, dar sa speram ca ei vin obositi de la cluburile lor si noi vom fi oportunisti si vom trece de grupe. Speram sa jucam toate meciurile cu demnitate si sa aratam de ce suntem in stare", a precizat Mutu.

Celelalte premii acordate in cadrul Galei Fotbalului Romanesc:
Victor Piturca – antrenorul anului;
Bogdan Lobont – portarul anului;
Alexandru Deaconu – arbitrul anului;
Grigore Cartianu – ziaristul anului;
Arpad Paszkany – investitorul anului;
Dan Filoti – editorialistul anului;
Mihai Stoica – conducatorul anului;
Fanatik show – talk-show-ul anului;
Christian Fabbiani – stranierul anului;
Premiul Nicolae Dobrin, pentru revelatia anului – Bogdan Stancu;
Premii de excelenta – Gheorghe Staicu (antrenor), Jean Padureanu (conducator), Ovidiu Ioanitoaia (ziarist), Mircea Salomir (arbitru), Nicolae Manea (fotbalist);
Premii pentru intreaga activitate in fotbal: Mircea Angelescu, Necula Raducanu, Florea Voinea, Vasile Suciu;
Premii speciale: Cornel Dinu (carte sportiva), Poli Stiinta Timisoara (cea mai civilizata galerie), nationala de Futsal (ascensiunea anului), Gigel Bucur (golgheterul anului).