Mutu nu mai este dorit la Chelsea

Apropo.ro / 28.04.2004, 10:04
Mutu nu mai este dorit la Chelsea
Cotidianul "The Sun" noteaza, marți, într-un articol intitulat "Sa-i dam un șut lui Mutu", ca gruparea Chelsea este pregatita sa renunțe la atacantul român Adrian Mutu, care nu mai este agreat de coechipieri. "Mutu a marcat un singur gol în ultimele șase luni în

Cotidianul „The Sun” noteaza, marți, într-un articol intitulat „Sa-i dam un șut lui Mutu”, ca gruparea Chelsea este pregatita sa renunțe la atacantul român Adrian Mutu, care nu mai este agreat de coechipieri.

„Mutu a marcat un singur gol în ultimele șase luni în Premier League și nu mai este dorit de coechipieri, din cauza atitudinii sale arogante”, scrie „The Sun”.

Potrivit publicației citate, directorul executiv al clubului Chelsea, Peter Kenyon, a fost informat ca mai mulți jucatori de baza ai formației vor ca Mutu sa paraseasca echipa, deoarece refuza sa se integreze. „Ei susțin ca la Chelsea nu va exista niciodata același spirit de echipa ca la Arsenal, atîta timp cît în echipa vor evolua astfel de jucatori capricioși”, noteaza „The Sun”.

Mutu, în vîrsta de 25 de ani, a fost transferat de la AC Parma, pentru suma de 15,8 milioane de lire sterline, la cîteva saptamîni dupa preluarea clubului englez de catre miliardarul rus Roman Abramovici în 2003. „Dar Mutu nu a reușit sa se impuna în atac în fața unor jucatori ca Eidur Gudjohnsen și Hernan Crespo, nefiind inclus în lot pentru întîlnirea cu AS Monaco din semifinalele Ligii Campionilor”, mai scrie cotidianul englez.

Publicația citata menționeaza, de asemenea, ca succesorul tehnicianului Claudio Ranieri – care va fi cel mai probabil antrenorul formației FC Porto, Jose Mourinho – va fi avertizat sa renunțe la Mutu, care ar putea sa se întorca în Italia.

Potrivit „The Sun”, printre jucatorii care ar putea parasi gruparea engleza, alaturi de Mutu, se numara Joe Cole, Marcel Desailly, Jimmy Floyd Hasselbaink, Crespo și Juan Veron. „Dar Joe Cole l-a implorat pe Abramovici sa nu desparta echipa. Mijlocașul englez considera ca au existat destule modificari majore la Chelsea în ultimele 12 luni și ca patronul rus ar trebui doar sa clarifice unele aspecte”, scrie cotidianul englez.

„Arsenal joaca în actuala formula de mult timp și se poate vedea acest lucru în evoluțiile lor. Noi sîntem o echipa noua, care va face greșeli. Dar, s-a demonstrat ca jocul devine din ce în ce mai bun atunci cînd pastrezi lotul de jucatori. Nu este ceva complicat”, a afirmat Joe Cole.

Adrian Mutu, convocat la echipa naționala a României pentru amicalul cu selecționata Germaniei, nu va putea juca în meciul programat miercuri, de la ora 20.00, deoarece are o entorsa la ligamentul colateral de la genunchiul stîng.

Mediafax