Mutu vrea victorie cu Scotia

Apropo.ro / 31.03.2004, 08:47
Mutu vrea victorie cu Scotia
Jucatorul echipei Chelsea Adrian Mutu a declarat, luni seara, la sosirea la Glasgow, ca obiectivul reprezentativei României în meciul amical cu Scoția este obținerea victoriei. "Vrem sa cîștigam meciul, de fapt acesta este obioectul nostru. Va fi foarte greu, dar nu

Jucatorul echipei Chelsea Adrian Mutu a declarat, luni seara, la sosirea la Glasgow, ca obiectivul reprezentativei României în meciul amical cu Scoția este obținerea victoriei.

„Vrem sa cîștigam meciul, de fapt acesta este obioectul nostru. Va fi foarte greu, dar nu imposibil”, a spus  Mutu.

Selecționata României a sosit, luni seara, la Glasgow, pentru meciul amical cu Scoția, care va avea loc, miercuri, la ora 22.00. Jucatorii români au efectuat apoi un antrenament pe arena Clyde Broadwood.

Potrivit sursei citate, la aeroport jucatorii erau bine dispuși, însa au refuzat sa accepte ca ar fi favoriți clar în acest meci.

Selecționerul  Anghel Iordanescu a spus ca, deși România are jucatori mai tehnici decît Scoția, reprezentativa antrenata de Berti Vogts este mai puternica și mai agresiva.

Viitorul lui Berti Vogts depinde de jocul cu România

Cotidianul scoțian „The Herald” notează, marți, că viitorul selecționerului Scoției, germanul Berti Vogts, depinde de rezultatul jocului amical cu reprezentativa României.

Sursa citată menționează că jucătorii scoțieni au fost avertizați că nu trebuie să repete evoluția slabă din meciul amical cu Țara Galilor (scor 0-4). „Berti Vogts le-a solicitat jucătorilor săi să aibă o altă evoluție în meciul cu România, pentru a-și recăpăta respectul. El a ținut o ședință cu jucătorii și a insistat că viitoarele greșeli nu vor fi tolerate. Viitorul lui Vogts este în pericol după primirea a 10 goluri în meciurile cu Țara Galilor și Olanda și depinde de partida cu România. El și-a protejat mereu jucătorii, dar ieri le-a reamintit că locul lor la Cupa Mondială este în joc”, scrie „The Herald”.

În urma numeroaselor accidentări, Vogts a fost nevoit să-i convoace la lot pe John Kennedy, de la Celtic Glasgow, Scott Shearer, de la Coventry City, Stephen Crainey, de la Southampton, și Richard Hughes, de la Portsmouth.

Jucătorul Christian Dailly a afirmat că, la ședința de luni, Vogts era foarte furios. „Trebuie să ne îmbunătățim jocul, mai ales începînd de la meciul cu România. Berti ne-a apărat mereu, dar știm ceea ce simte. Ne-a spus ce am greșit în meciul cu Țara Galilor și ne-a rugat să nu mai repetăm aceleași greșeli”, a spus Dailly.

Potrivit „The Herald”, Federația Scoțiană de Fotbal (SFA) se va reuni, vineri, într-o ședință, iar o altă înfrîngere ar face ca poziția lui Berti Vogts să se afle pe agendă. Jucătorii îl susțin, la fel ca și directorul executiv al SFA, David Taylor, însă potrivit antrenorului secund Tommy Burns, tehnicianul german nu dorește să plece, deși a primit o ofertă de a antrena naționala de fotbal a Turciei.

„Nu este tipul de om care să demisioneze. Atunci cînd va veni timpul să plece dorește să se uite înapoi și să vadă că a făcut o echipă tînără, care a crescut și este matură”, a spus Burns.

Doar nouă jucători s-au antrenat, luni, și Vogts își dorește să aibă cea mai puternică echipă pentru meciul cu România. „Pentru a face o impresie bună avem nevoie de 11 jucători. Însă, din nefericire, la meciuri amicale nu ne putem baza pe cei mai buni jucători. Nu este nimic mai rău pentru moral decît să pierzi la un scor mare, deoarece este nevoie de o altă lună pentru a evolua în alt meci și a rectifica totul. Vogts are planuri mari pentru viitorii 4 ani și pentru următoarea campanie de calificare”, spune Burns.

„The Herald” notează că pentru promovarea acestui meci amical a fost folosit numele contelui Dracula din Transilvania, dar și numele formației Cheeky Girls, pe stadionul Hampden Park fiind așteptați 30.000 de spectatori.

O singura victorie cu Scotia

Echipa naționala a României a învins o singura data reprezentativa Scoției, în ultimul meci disputat de cele doua selecționate, la București, pe 16 octombrie 1991, în preliminariile Campionatului European, încheiat cu scorul de 1-0.

Primul meci cu Scoția s-a jucat pe 1 iunie 1975, la București, în preliminariile Campionatului European și s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

Palmares cu Scoția:     

5      1       2      2      4-7.

Din cele cinci meciuri, trei s-au disputat la Glasgow și doua la București. Patru au avut loc în preliminariile Campionatelor Europene, iar unul a fost amical.

Dintre jucatorii convocați, cele mai multe selecții la naționala au: Bogdan Stelea – 87, Iulian Filipescu – 52 și Ionel Ganea – 41.

Cele mai multe goluri marcate la echipa naționala au Ionel Ganea – 19 și Adrian Mutu – 11.

Palmaresul echipei României:

576   255   143   178   974-776

în deplasare:

280     87      81   113   369- 447

Palmaresul selecționerului Anghel Iordanescu este urmatorul:

75       44      15      16   151- 67.

Mediafax