Muzică balcanică în Capitală la Balkanik Festival

Apropo.ro / 14.09.2013, 10:00
Muzică balcanică în Capitală la Balkanik Festival
Fanfara Ciocârlia, Alexander Bălănescu Quartet, cu un regal închinat Mariei Tănase, şi Taraful Haiducilor din Clejani vor urca pe scena Balkanik, în acest weekend, în Grădina Uranus din Capitală, atmosfera fiind completată cu mâncare la ceaun, cafea la nisip, ateliere de tarot şi chiromanţie.

Timp de trei zile, Grădina Uranus din Bucureşti se transformă într-un spaţiu de petrecere şi cultură balcanică. Balkanik Festival a pregătit şi o surpriză, elevii şi studenţii vor primi 50% reducere la bilete şi abonamente, pe baza carnetului de elev/student, iar accesul copiilor sub 7 ani este gratuit.

Târgul tradiţional al festivalului îl aduce la Bucureşti pe unul dintre puţinii argintari care au mai rămas în România, Mircea Crăciun, care reprezintă a şasea generaţie de argintari, moştenire din tată în fiu. Tot în cadrul târgului vor avea loc ateliere de bodypainting, de olărit, de confecţionat hamace, cercei din bănuţi şi alte accesorii, ateliere de quilling şi altele.

Anul acesta, Balkanik Festival este dedicat Mariei Tănase, în septembrie împlinindu-se 100 de ani de la naşterea artistei şi o jumătate de secol de la trecerea în nefiinţă.

Trupele care vor urca pe scena Balkanik sunt Fanfara Ciocârlia din Zece Prăjini, Alexander Bălănescu Quartet, cu un regal închinat Mariei Tănase, Taraful Haiducilor din Clejani, Kottarashky & The Rain Dogs din Bulgaria, Kal din Serbia, Steaua de Mare şi Shukar vs Iagalo din România.

Prieteni ai festivalului încă de la prima ediţie, trupa Crispus – The Art of Fire împlineşte 10 ani de la înfiinţare şi a pregătit un show incendiar pentru publicul Balkanik.

Biletele se găsesc în reţeaua Eventim, online, pe bilete.ro, myticket.ro, şi la intrare. Abonamentele pentru trei zile costă 130 de lei, iar biletele pentru o zi, 50 de lei.