Muzica din filmele cu James Bond poate provoca orgasm

De: Gabriela Voicu / 02.08.2013, 15:30
Muzica din filmele cu James Bond poate provoca orgasm
Un bărbat care a suferit un atac cerebral în urmă cu câțiva ani a dezvoltat o boală care îl determină să ajungă la orgasm când ascultă coloana sonoră din filmele cu James Bond.

Un bărbat care a suferit un atac cerebral în urmă cu câțiva ani a dezvoltat o boală care îl determină să ajungă la orgasm de fiecare dată când ascultă coloana sonoră din filmele cu James Bond.

Canadianul în vârstă de 45 de ani, al cărui nume nu este cunoscut, suferă de sinestezie, o afecțiune neurologică din pricina căreia experimentează un amalgam de senzații. El simte că poate gusta culorile, iar asta l-a determinat, printre altele, să mănânce foarte multă zmeură, pe motiv că au gustul „unei nuanțe diferite de albastru”. El urăște, în schimb, albastrul ciel.

De asemenea, acesta are senzația că se dedublează când aude anumite instrumente muzicale și că poate „călări” muzica, iar coloana sonoră din James Bond îl poate aduce în această stare. Bărbatul a suferit atacul cerebral în 2007 și a conștientizat că este bolnav în timp ce urmărea Jocurile Olimpice din Beijing. Când o femeie a început să cânte la ceremonia de deschidere a Olimpiadei, canadianul a simțit că trece prin televizor și că ajunge pe stadion, unde avea impresia că zboara deasupra mulțimii. „Simțeam căldura și umezeala venind dinspre oameni. Le simțeam pe pielea mea și m-am speriat foarte tare”, a declarat bărbatul. 

Mai târziu, medicul neurolog Luis Fornazarri i-a spus că suferă de sinestezie, ceea ce înseamnă că poate experimenta un simț în două feluri diferite. De exemplu, cei afectați pot gusta sunete sau simți culori. Nu există efecte secundare periculoase în cazul acestei boli care afectează circa 4% din populație, în special persoanele de sex feminin. Mary J. Blige și Marilyn Monroe reprezintă două dintre cazurile faimoase cunoscute.