Muzică & modă: Lansare de colecţie vestimentară, la Maximum Rock Festival!

De: Cătălina Matei / 24.10.2014, 16:23
Muzică & modă: Lansare de colecţie vestimentară, la Maximum Rock Festival!
"Dream walk with me" este prima serie de articole vestimentare imprimate cu lucrări personale semnate de Costin Chioreanu.

Fără a se abate de la stilul consacrat deja al artistului de a-şi concepe proiectele grafice bazându-şi procesul creativ pe analize filosofice ghidate de gândire magică şi orientări oculte, colecţia de fata readuce în cotidian „visarea”, un concept cu rădăcini arhaice.

Evident, nu este vorba de visarea cauzată de somn, ci despre visare ca o stare a minţii aflată la graniţa dintre conştient şi subcostient, acea stare psihică care ne pune în legătură cu Universul şi cu ale sale căi nevăzute. Visarea, în felul în care ea este prezentată aici are rolul de a menţine spiritul uman „treaz” şi departe de somnul impus de către societate şi a sa realitate oferită şi împachetată irezistibil minţii umane.

„Dream walk with me” nu oferă răspunsuri la întrebări existenţiale, însă invită la trezirea spiritului. Forma sub care această trezire se poate exercita este iarăşi ceva lipsit de reţeta, fiecare om în parte având propria sa cale de a descoperi şi a înţelege lucrurile. Secretul este crezul celui care poartă cu el aceste simboluri, el devenind în sine un mesager al acestui concept în mijlocul oamenilor. Fără crez, acest demers îşi pierde sensul, magia şi mai ales efectul.

Despre acest proiect, Costin spune:

Nu cred în desacralizarea unor simboluri sau imagini atunci când ele sunt puse pe hainele pe care le purtam zi de zi, doar pentru simplul fapt că trăim în ziua de azi. Nu trebuie să trăim exclusiv într-un spaţiu ancestral pentru a ne bucura de deschiderile noastre spirituale. Sunt ferm convins că o putem face şi aici, în oraş, unde lupta pentru a ne menţine „treji” este mult mai aprigă decât într-un spaţiu în care putem intra în contact mult mai uşor cu spiritualitatea. Aici suntem bombardaţi zilnic de o lume senzorială, ce ne îndepărtează de particularităţile noastre ca specie.

Despre lucrări nu o să vorbesc foarte mult, pentru că roul lor este de a comunica o informaţie, ce va fi respinsă sau asimilată în mod particular, de fiecare om în parte. Prefer ca acel cod să fie preluat de către fiecare , extrăgându-l direct din imagine, nu din explicaţiile mele. Prima se numeşte „Mother Earth, Father Sky”, iar a doua, „The spider, creator of worlds”. Ambele teme se regăsesc ilustrate sub diverse forme la cele mai vechi civilizaţii, la a căror cultura încă mai avem acces, noutatea fiind interpretarea personală a cuiva cu experienţa lumii de astăzi. Am vrut să interpretez temele, folosind propriile viziuni, fără a prelua nimic din forma sub care ele au fost puse în trecut.

Vorbind strict despre articolele vestimentare alese pentru fiecare dintre sexe, am încercat să oferim o gamă specială, căutând articole greu de găsit pe mesele de merchandise. Mă bucur că am găsit soluţii frumoase la această problemă de logistică, alături de prietenii de la „Stay Thirsty”, chiar dacă alegerea unor asemenea articole a crescut considerabil preţul de producţie. Idea acestei mici colecţii este de a oferi ceva special unor oameni speciali, începând de la produsul în sine, până la artwork-ul care îl decorează şi însemnătatea lui>>

.

Colecţia „Dream Walk With Me” va fi lansată oficial în cadrul Maximum Rock Festival (24-25 Octombrie 2014, Bucureşti, Turbohalle). Standul Stay Thirsty va fi prezent în ambele zile ale festivalului, unde cei interesaţi vor putea să şi schimbe impresii cu designer-ul acestei colecţii.

Puteţi vedea colecţia, pe facebook.com

Astăzi, 24 octombrie, începe Maximum Rock Festival, cel mai mare festival indoors din România şi evenimentul metal must-see al toamnei la Bucureşti! CLICK AICI, PENTRU DETALII