Kumm şi Dan Byron cântă “Confuzz”, la 150 de luni de la lansarea albumului

  • 26.01.2015
  • ● Vizualizări: 858

Trupa Kumm şi fostul său solist, Dan Byron (din perioada 2001 - 2005), vor cânta din nou împreună, în Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50), piesele de pe albumul "Confuzz".

Kumm şi Dan Byron Radu vor porni într-un turneu naţional Confuzz - 150 de luni de la lansare, care începe vineri (30 ianuarie), în Fabrica şi continuă cu Cluj-Napoca (31 ianuarie), Iaşi (6 februarie) şi în alte oraşe mari din ţară, care vor fi confirmate ulterior.

Lansat în 2002, Confuzz este cel de-al doilea album (din cele şase) din discografia clujenilor de la Kumm şi cel care le-a consacrat sound-ul alternativ experimental.

Kumm este o trupă rock înfiinţată la Cluj-Napoca în 1997. Stilul abordat a variat de-a lungul timpului de la progressive rock (perioada de început) spre alternativ, adoptând mai recent influenţe britpop şi indie rock. Trupa a lansat până acum 6 albume de studio, cel mai recent – A Mysterious Place Called Somewhere – fiind editat în februarie 2014.Dan Byron Radu este născut şi crescut în cartierul Pantelimon din Bucureşti, aşa cum anunţă el pe website-ul oficial. “Asta ca să le fac în ciudă unora care au impresia că numai un anumit gen de oameni pot proveni de acolo”, spune el.

În ultimii zece ani i s-a spus Byron şi pentru că, în generaţia sa, Dan era un nume foarte răspândit. “În gaşca mea, dacă strigai Dane! întorceau capul vreo şase inşi”, spune el. Iniţial i s-a spus Dan Queen, pentru că asculta Queen. Apoi a fost strigat Dan Byron, pentru că prin 1998 a avut o trupă (cu totul alta decât cea de-acum) numită Byron. “Byron, cu majusculă”, subliniază el.

Dan Byron

“N-am reuşit să tragem niciun album, există câteva demo-uri, unul dintre ele înregistrat într-unul dintre studiourile televiziunii române. Pentru el a trebuit să facem o altă filmare din aia jenantă, cu playback, pentru emisiunea Întâlnirea de la miezul nopţii. Altfel, cu Byron-ul vechi am cântat pe la festivalurile studenţeşti şi am luat câteva premii”, îşi aminteşte Dan.

În afară de byron (trupa actuală), acum Dan Radu Byron cântă împreună cu Luiza Zan.Kumm - Componenţa actuală
Uţu Pascu, Kovacs Andras, Ana-Cristina Leonte (special guest), Iordache, John Ciurea, Eugen Nuţescu.

Kumm - Albume de studio
Moonsweat March (2000)
Confuzz (2002)
Angels & Clowns (2005)
Different Parties (2006)
Far From Telescopes (2009)
A Mysterious Place Called Somewhere (2014)

---------------------------

Data şi ora: vineri, 30 ianuarie, ora 21:00
Locul: Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50)
Concert: Kumm feat. Dan Byron
Intrare: 25 lei (se găsesc şi pe iabilet.ro)

FACEBOOK eveniment: https://www.facebook.com/events/771253549590583/

FACEBOOK Club Fabrica: https://www.facebook.com/clubfabrica

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații