My Brilliant Friend/ Prietena mea genială – din 19 noiembrie pe micile ecrane

De: Alexandra Necsoiu / 19.11.2018, 10:48
My Brilliant Friend/ Prietena mea genială – din 19 noiembrie pe micile ecrane
Lenú si Lila, persoanjele principale „Tetralogiei napolitane”, ajung la HBO şi pe HBO GO din 19 noiembrie, în serialul My Brilliant Friend/ Prietena mea genială.

My Brilliant Friend, o co-producţie Fremantle, Rai şi HBO, este adaptarea romanului bestseller internaţional “Prietena mea genială”, prima partea a „Tetralogiei Napolitane”, scris de Elena Ferrante.

Serialul regizat de Saverio Costanzo spune povestea a doua prietene ce cresc împreună într-o mahala napolitana de la începutul anilor ’50 şi a căror prietenie le va marca destinele. Elena Greco începe să scrie despre prietenia de 60 de ani cu Raffaella Cerullo, Lila, care a dispărut fără urmă.

Când cea mai importantă prietenă din viaţa ei pare să fi dispărut fără urmă, Elena Greco i începe să scrie povestea prieteniei lor. A întâlnit-o pe Raffaella Cerullo, căreia i-a spus mereu Lila, în primul an din şcoala primară, în 1950. Povestea lor, care se petrece în periculosul şi fascinantul Napoli, acoperă mai bine de 60 de ani din vieţile lor. Elena încearcă să descrie misterul Lilei, geniala ei prietenă, care a fost, într-un fel, cea mai bună prietenă, dar şi cel mai mare duşman.

Serialul cu 8 episoade de o oră se bazează pe bestsellerul internaţional al Elenei Ferrante.

Două episoade vor avea premiera în fiecare săptămână, luni şi marţi, la HBO (de la ora 20:00) şi pe HBO GO.