„Mythbusters”: Dispoziția proastă în ziua de luni este un fals

De: Marian Andrei / 21.08.2012, 09:41
Cercetătorii americani au descoperit că, în realitate, dispoziția unei persoane este la fel de proastă și marți, și miercuri, și joi, excepție facând vinerea, cel mai probabil apropierea week-end-ului având o influență benefică asupra fondului emoțional.

Oamenii de știință au ajuns la această concluzie analizând rezultatele unui sondaj de opinie la care au participat 340.000 de persoane. „În pofida opiniei referitoare la zilele de luni grele, am ajuns la concluzia că trebuie să renunțăm la acest mit, a declarat profesorul Arthur Stone de la Universitatea Stony Brook. Miturile culturale pot exagera considerabil sentimentele reale, legate de zilele de lucru”.

Oamenii sunt mai puțin stresați și se simt mult mai fericiți vinerea, sâmbăta și duminica. Contrastul dintre starea de spirit de duminică și luni a dus la faptul că prima zi a săptămânii a fost evidențiată pe nedrept față de alte zile ale săptămânii. Aceste concluzii ale oamenilor de știință au fost publicate în Journal of Positive Psychology.