Nadal il invinge pe Federer in 5 seturi! (Prosport)

Apropo.ro / 01.02.2009, 16:05
Nadal il invinge pe Federer in 5 seturi! (Prosport)
Nadal l-a invins pe Roger Federer si a castigat penru prima oara in cariera trofeul la Australian Open, scrie Prosport.

Numarul unu mondial s-a impus la capatul unui meci cu adevarat fabulos, in cinci seturi, 7-5, 3-6, 7-6, 3-6, 6-2.

Daca semifinala dintre Matador si Verdasco a fost una a superlativelor, partida de azi nu are termen de comparatie. Poate doar ultimul act de la Wibledon 2008, cand Rafa, dupa ce a condus cu 2-0 la seturi s-a vazut impins in decisiv de un elvetian care nu voia sa renunte sub nicio forma la coroana cu lauri a Imperiului Britanic. Atunci, ca si acum, castig de cauza a avut spaniolul. Daca decisvul de la Wimbledon a fost de un dramatism fantastic, ultimul set din disputa de azi a fost rapid transat de spaniol.

Prin victoria de azi, ibericul cucereste al saselea turneu de Grand Slam, dupa ce s-a impus in patru randuri la Roland-Garros (2005, 2006, 2007, 2008) si la Wimbledon (2008).

Tenismenul spaniol a dovedit inca o data ca este un adevarat cosmar pentru Federer. Gratie partidei de azi, Rafa a dus scorul intalnirilor directe la 13-6. Din cele 13 meciuri disputate intre cei doi, Matadorul a castigat de nu mai putin de 10 ori in finale. Frustrarea e cu atat mai mare pentru FedEx, avand in vedere ca daca s-ar fi impus la Melbourne l-ar fi egalat pe Pete Sampras la numarul de turnee de Grand Slam.

Rafa a devenit, odata cu victoria de azi, primul jucator de tenis provenit din Spania, care cucereste turneul de la  Antipozi.

Mai multe detalii despre triumful lui Nadal la Australian Open, pe Prosport.ro.

Sursa foto: Prosport