Nadya Tolokonnikova de la Pussy Riot împărtășește 5 obiceiuri din închisoare pentru a trece mai ușor prin carantină

Apropo.ro / 07.05.2020, 17:20
Nadya Tolokonnikova de la Pussy Riot împărtășește 5 obiceiuri din închisoare pentru a trece mai ușor prin carantină
Fosta membră a trupei Pussy Riot, Nadya Tolokonnikova, a lansat un videoclip pe Facebook și Instagram în care împărtășește câteva exerciții pe care le-a practicat în perioada în care se afla în închisoare în Rusia și pe care ea ne sugerează să le practicăm în timp ce ne aflăm în izolare, precum și în viețile noastre post-Covid-19:
 1. Nu sta doar pe fundul tău.

  „Zilnic în centrul de arestare preventivă, am ieșit la plimbare, mergând în cercuri în curtea închisorii – ceea ce, în principiu, nu este diferit de camera pe care o avem acum”, spune Tolokonnikova. Ea recomandă exerciții de întindere, push-up și abs, astfel încât să poți ieși din izolare „chiar mai sănătos” decât înainte.

 2.  

  1. Cărți! Cărți! Cărți!

   „Poate vă amintiți că, în ultima noastră apariție în instanță, i-am citat pe Socrate, pe Sfântul Pavel și pe Iisus Hristos. Am fost acuzate că avem un complex de superioritate. Dar nu a fost asta. Pentru noi, acesta a fost un mecanism de supraviețuire. Cărțile erau singurele noastre conversaționiste. Asta m-a ajutat să rămân sănătoasă.

   

  1. Îmbrățișați introspecția.

   Ritmul contemporan al vieții este o sursă de stres constant, spune Tolokonnikova. Beneficiul izolării – indiferent dacă se întâmplă „sub meditație, închidere, închisoare sau la o mănăstire” – este că ne ajută să devenim mai introspectivi. „Când revenim la uimitoarea noastră lume post-industrială, cu contactul său nesfârșit, putem fi oameni mult mai buni.”

   

  1. Acordați atenție calității interacțiunilor noastre.

   În timpul celor șase luni de arest preventiv, Tolokonnikova s-a împrietenit cel mai bine cu un fost investigator. „Nu mi-am putut imagina așa ceva înainte sau după închisoare, era o situație unică”, spune ea. „Așa că profitați la maxim de experiența dvs. unică de carantină.”

   

  1. Cu toții ar trebui să fim un pic mai existențialiști.

   

  „Se pare că întreaga lume a trecut un pic mai Sartrian de la închidere. Am început să ne gândim la ceea ce ne așteaptă în viitor – ar fi bine să păstrăm acest spirit. Ar trebui să fim la fel de atenți unul la celălalt și la problemele globale. Acum, întreaga lume încearcă să rezolve Covid-19. După ce rezolvăm pandemia, să ne gândim cu toții cum să ne rezolvăm toate celelalte probleme, cum ar fi încălzirea globală și poluarea. „

   

  Nadya Tolokonnikova și Maria Alyokhina au fost condamnate pentru „huliganism motivat de ură religioasă” și condamnate la doi ani de închisoare în 2012, în urma unui spectacol Pussy Riot la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

   

  Sursa foto: HEPTA