Nadya Tolokonnikova de la Pussy Riot împărtăşeşte 5 obiceiuri din închisoare pentru a trece mai uşor prin carantină

De: Andra Voiculescu / 07.05.2020, 17:21
Nadya Tolokonnikova de la Pussy Riot împărtăşeşte 5 obiceiuri din închisoare pentru a trece mai uşor prin carantină
Fosta membră a trupei Pussy Riot, Nadya Tolokonnikova, a lansat un videoclip pe Facebook şi Instagram în care împărtăşeşte câteva exerciţii pe care le-a practicat în perioada în care se afla în închisoare în Rusia şi pe care ea ne sugerează să le practicăm în timp ce ne aflăm în izolare, precum şi în vieţile noastre post-Covid-19:

1. Nu sta doar pe fundul tău.

„Zilnic în centrul de arestare preventivă, am ieşit la plimbare, mergând în cercuri în curtea închisorii – ceea ce, în principiu, nu este diferit de camera pe care o avem acum”, spune Tolokonnikova. Ea recomandă exerciţii de întindere, push-up şi abs, astfel încât să poţi ieşi din izolare „chiar mai sănătos” decât înainte.

2. Cărţi! Cărţi! Cărţi!

„Poate vă amintiţi că, în ultima noastră apariţie în instanţă, i-am citat pe Socrate, pe Sfântul Pavel şi pe Iisus Hristos. Am fost acuzate că avem un complex de superioritate. Dar nu a fost asta. Pentru noi, acesta a fost un mecanism de supravieţuire. Cărţile erau singurele noastre conversaţioniste. Asta m-a ajutat să rămân sănătoasă.

3. Îmbrăţişaţi introspecţia.

Ritmul contemporan al vieţii este o sursă de stres constant, spune Tolokonnikova. Beneficiul izolării – indiferent dacă se întâmplă „sub meditaţie, închidere, închisoare sau la o mănăstire” – este că ne ajută să devenim mai introspectivi. „Când revenim la uimitoarea noastră lume post-industrială, cu contactul său nesfârşit, putem fi oameni mult mai buni.”

4. Acordaţi atenţie calităţii interacţiunilor noastre.

În timpul celor şase luni de arest preventiv, Tolokonnikova s-a împrietenit cel mai bine cu un fost investigator. „Nu mi-am putut imagina aşa ceva înainte sau după închisoare, era o situaţie unică”, spune ea. „Aşa că profitaţi la maxim de experienţa dvs. unică de carantină.”

5. Cu toţii ar trebui să fim un pic mai existenţialişti.

„Se pare că întreaga lume a trecut un pic mai Sartrian de la închidere. Am început să ne gândim la ceea ce ne aşteaptă în viitor – ar fi bine să păstrăm acest spirit. Ar trebui să fim la fel de atenţi unul la celălalt şi la problemele globale. Acum, întreaga lume încearcă să rezolve Covid-19. După ce rezolvăm pandemia, să ne gândim cu toţii cum să ne rezolvăm toate celelalte probleme, cum ar fi încălzirea globală şi poluarea. „

 

Nadya Tolokonnikova şi Maria Alyokhina au fost condamnate pentru „huliganism motivat de ură religioasă” şi condamnate la doi ani de închisoare în 2012, în urma unui spectacol Pussy Riot la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

Sursa foto: HEPTA