Naomi Ackie va juca rolul lui Whitney Houston în „I Wanna Dance With Somebody”

De: Loredana Toma / 16.12.2020, 21:06
Naomi Ackie va juca rolul lui Whitney Houston în „I Wanna Dance With Somebody”

Actrița Naomi Ackie a obținut rolul principal în filmul biografic al cântăreței Whitney Houston, „I Wanna Dance With Somebody”, fiind aleasă dintre nenumăratele actrițe care au venit la casting. Ackie a mai apărut în „Star Wars: The Rise of Skywalker”, iar momentan poate fi văzută în seria lui Steve McQueen, „Small Axe”.

Naomi Ackie a obținut și un premiu BAFTA pentru rolul din seria „The End of the F***ing World” de pe Netflix.

Un scenariu cu potențial de premiu Oscar

Filmul „I Wanna Dance With Somebody” este intitulat după melodia cu același nume, una dintre cele mai cunoscute piese ale artistei Whitney Houston. Scenariul va fi semnat de către Anthony McCarten, care s-a ocupat să pună pe hârtie și filmul biografic, de Oscar, despre Freddie Mercury, „Bohemian Rhapsody”.

Potrivit site-ului The Hollywood Reporter, selecția pentru acest rol s-a făcut în toată lumea și a durat mai bine de jumătate de an. Se dorea o actriță care să fie capabilă să o portretizeze întocmai pe Houston.

Cariera muzicală a artistei include șase premii Grammy și peste 200 de milioane de înregistrări vândute până la moartea sa, în 2012, la vârsta de 48 de ani.

Naomi Ackie, o îmbinare perfectă de prezență scenică și umanitate

„Naomi Ackie ne-a impresionat la fiecare nivel al procesului de selecție. Am fost mișcați de abilitatea ei de a îmbina prezența scenică a unei legende mondiale și, în același timp, de a exprima umanitate”, au spus reprezentanții filmului despre actriță.

Neobișnuit față de alte filme biografice este faptul că acesta are aprobarea rudelor lui Houston, având-o pe cumnata artistei, Pat Houston, ca și producător. Ea va lucra alături de producătorul muzical Clive Davis, pentru mai multă acuratețe.

„Proba dată de Naomi a fost atât de puternică încât mi-a dat fiori pe spate. Vocea de pe melodiile din film va fi a cântăreței, însă interpretarea și implicarea lui Ackie ne-au convins că este cea mai bună alegere”, a declarat Davis.

Sursa: FOX News