NASA a descoperit 715 noi planete

De: Marian Andrei / 27.02.2014, 14:00
NASA a descoperit 715 noi planete
O echipă de cercetători de la agenția spațială americană NASA care prelucrează datele obținute de telescopul Kepler a anunțat descoperirea a 715 planete noi.

Folosind o nouă tehnică de confirmare, astronomii de la NASA au reușit să „dea lovitura”, descoperind cel mai mare număr de planete „dintr-o dată”. 

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Acum 20 de ani, sistemul nostru solar, cu planete orbitând în jurul Soarelui, era singurul de acest gen cunoscut. Acum, în urma analizei datelor primite de la telescopul Kepler a fost dezvăluit faptul că cele 715 noi planete descoperite fac parte din 305 noi sisteme solare multiplanete.

Cele 715 planete identificate de Kepler reprezintă cea mai mare descoperire de planete, ca număr

Aproape 95% dintre aceste planete sunt mai mici decât Neptun, care este de circa patru ori mai mare decât Pământul, iar patru dintre acestea se află în zone „locuibile”, unde nu este nici prea cald, nici prea frig și ar putea exista apă în formă lichidă.

Ce este Kepler?

Kepler este un telescop spațial, care orbitează în jurul Soarelui, la peste 60 de milioane de kilometri de Pământ. El a fost lansat în 2009, unica sa misiune fiind de a descoperi noi stele și planete.

Deși misiunea sa ar fi trebuit să se sfârșeascp, NASA a decis anul trecut să-l mai mențină în activitate până în 2016.

Telescopul a fost botezat după celebrul astronom al secolului XVII Johannes Kepler.