NASA se pregătește să fabrice cea mai mare rachetă

De: Marian Andrei / 16.01.2014, 17:45
NASA se pregătește să fabrice cea mai mare rachetă
NASA a anunțat că va construi cea mai mare rachetă fabricată vreodată pe Terra, mult mai mare decât navetele spațiale și rachetele Saturn, folosite în programul "Apollo" în misiunile pe Lună.

NASA a publicat ieri un set de fotografii cu noul lansator SLS (Space Launch System), care va fi capabil să transporte pe orbită încărcături de până la 130 de tone.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Noua rachetă va fi folosită pentru a transporta astronauți la bordul Stației Spațiale Internaționale, dar și pentru a-i ajuta pe oameni să exploreze limitele îndepărtate ale Sistemului Solar, specialiștii sperând că noul vehicul spațial va juca un rol important în misiunile spre Marte cu echipaje umane la bord.

Aflat încă în perioada de construcție, Sistemul de Lansare Spațială (SLS) al NASA va deveni cel mai puternic vehicul lansator din lume, fiind preconizat ca zborul inaugural să aibă loc în 2017.

„Deși mulți oameni se gândesc la Space Launch System în termeni care țin de explorarea umană, SLS ar putea avea aplicații mai largi în mult mai multe domenii, inclusiv în știința spațială”, a declarat Steve Creech, asistent manager al departamentului de strategie și parteneriat din cadrul NASA.

Citește mai mult despre SLS pe Mediafax.